Vedska strologija - Svrha dana je "put Ahimse (nenasilja)"

Svrha današnjeg dana je „put ahimse (nenasilja)“.

 

Ne postoji osoba koja se u svom životu nije naljutila i osetila gnev koji se oslobađa prilikom ljutnje. I nije to toliko loše naljutiti se, naprotiv, kroz ljutnju pokazujete da vam je do nečega stalo, da se borite za ono što volite i želite. To je zdrava ljutnja, ali problem se javlja kada ljutnja postane navika koja ispunjava svakodnevicu.

Današnjim danom vladaju Mars (Mangal) koji pokazuje ljutnju, i Ketu koji pokazuje duhovnost.

 

Svaka ljutnja, bez obzira na uzrok, ima isti efekt u našem životu. Uzruja vas i prouzrokuje osećaj pritiska. Kada ste ljuti budi se u vama osećaj koji vas tera da činite i izgovarate ono što zapravo ne želite. Ljutnja unutar vas stvara napetost, nemir i ono što je najgore postiče vas na agresivnost. Nije bitno prema kome je agresivnost usmerena, da li prema drugim ljudima ili prema vama samima.Treba razumeti da ljutnja koja se rađa iz agresije najviše štete čini onome u kome se ona rađa.

 

Nepromišljenost je sastavni deo ljutnje, a upravo to dovodi do drastičnih i teških posedica. Ljudi teško prihvataju činjenice da se svet ne vrti oko njih.Previše je površnosti u čovekovom životu, previše sebičnosti, previše ljutnje i egocentričnosti. Previše je loše energije koja uništava gotovo sve. Ono što svako treba da se zapita je – koja je vasa najveća moć I ono bez čega ne možete postojati? Koji je to deo vas kome treba tako malo a daje vam puno?

 

Odgovor se krije u duhovnosti. Duhovnost je temelj na kojima se gradi život i zbog toga ne dopustite da loša energija koja se stvara iz vaših emocija uništava vašu duhovnost. Ne dopustite da ljutnja izjeda vaše biće I time uništi vaš život. Shvatite da kroz ljutnju najviše gubite vi. Ljutnja je tihi ubica I lopov duhovnosti, a čovek bez duhovnosti je biće koje živi bez sreće i zadovoljstva. Zapamtite danas I za ceo život, da za vaš život nije odgovoran niko drugi osim vas. Zato mirno I sa razumevanjem putujte kroz život.

 

Đotiš konsultant

https://www.facebook.com/vedskaastrodjotis

 

 

Postavi komentar

Postavi komentar