Vedska strologija - Svrha današnjeg dana je "strpljenje i uloženi rad"

Svrha današnjeg dana je “strpljenje i uloženi rad”

Kad nešto želite I ukaže se prilika za to, zgrabili biste je istog momenta. A što više nešto grabite, sve vam više izmiče. Ako želite trajne rezultate, budite svesni grešaka u početku. Nema ništa na brzinu. Postoje knjige, seminari, treninzi, ali to nisu brza sredstva. Znanje odatle treba da se iskoristi, savlada I primenjuje celog života. Ne postoje “instant” promene. Za sve što je bitno je potrebno vreme. I naš uložen trud i rad... Strpljenje znači znati da će se nešto dogoditi I dati mu vremena za to. Današnjim danom vlada Saturn, Darmarađ (gospodar Darme). On vlada vremenom, on nas uči da bilo šta možemo postići I dostići ako uložimo svoj napore I težak rad. Samo tada je sve moguće.

Postoje dve vrste iskustava u životu. Ona koja ja dolaze od našeg “višeg ja” i ona koja trebaju nešto da nas nauče. Prva ćete prepoznati kao čistu radost spoznaje, a druga kao napor ili borbu. Ali obe su savršene. I neophodne. Jer svaki put kad se suočite sa nekom velikom teškoćom, znate da postoji nešto što niste naučili. I Univerzum vam šalje to kao priliku da naučite I savladate lekciju. Tek kad nju naučite, možete dalje da se razvijate.Do svog punog potencijala. Ako sve dobijete “na tacni”, prvo nećete znati to da cenite, a drugo – ulenjićete se, stagniraćete. Čekaćete da vam sve padne s neba.

Ako ovako posmatrate sve ono što vam se dešava - nikada niste “žrtve”, već borci koji stalno idu napred. Zato bez obzira šta se dešavalo u svakom momentu vašeg života, imajte na umu da je sve savršeno. A kako da znate da ste na pravom putu? Po tome kako se osećate. Uvek verujte svojim osećanjima. Ako put kojim idete ne pruža radost, satisfakciju, ako ne budi u vama kreativnost, ljubav, unutrašnju sreću onda to nije pravi put. Tada recite sebi “Dobro, pokušao/la sam ovo I nije išlo. Šta mogu drugo da probam?”

I nemojte misliti da menjanjem spoljašnjeg , menjate I unutrašnje. Da - ako promenite okolnosti u kojma se nalazite (partnera, posao, krug prijatelja) da ćete se bolje osećati…

Ne, upravo je suprotno. Prvo se morate promeniti iznutra, I to će doći I novi partner, novi prijatelji, novi posao itd … I nikad ne zaboravite - niste promašili ako ne uspete, uspeli ste jer ste pokušali!

 

Za Planetu radosti Marina Petković, đotiš konsultant

https://www.facebook.com/vedskaastrodjotis

 

 

 

Postavi komentar

Postavi komentar