Vedska strologija - Svrha današnjeg dana je "putokazi života"

Svrha današnjeg dana „ putokazi života"

Putokazi (znakovi na koje nailazimo) i instrukcije predstavljaju osnovna pravila duhovnog priručnika, koji ukazuje na osnovne i opšte istine, koje su nam genetski date, ali koje smo negde usput potpuno ili delimično zaboravili.

Došli smo u ovaj život zbog naših neispunjenih želja iz prošlog života. Neku karmu nismo odradili, nismo naučili neke lekcija i sada nam je data prilika da to uradimo ili završimo. Rahu (sverni mesečev čvor) koji vlada današnjim danom, vodi nas u novo rođenje.

Svako od pravila, sadrži sopstvene (jedinstvene) izazove, koji se ponavljaju, dok ne budu savladani. To su naše lekcije i ne možemo preći na novu lekciju dok prethodnu nismo u potpunosti savladali.

One ne predstavljaju magično rešenje, niti obećavaju lake korake do spokoja– ne nude brza rešenja za emotivne ili duhovne probleme, niti je reč o jednostavnim tajnama, koje dovode do prosvetljenja.

Njihov jedini cilj je, da budu osnovni putokazi, koje bi trebalo svako od nas da sledi na putu svog duhovnog razvoja. Pri tome bi savladavanje korisnih i praktičnih mudrosti doprinelo da naše putovanje na Zemlji, postane bar malo jednostavnije.

Nije na nama da sudimo o tome da li je nešto dobro ili loše. Pogotovu ako se radi o zakonima koja upravljaju celim svetom. Ono što nam može izgledati loše, možda je zapravo dugoročno gledano jako dobro za nas. Postoji svrha u svemu. Patnja nije sama sebi smisao. Njen je smisao učenje.

Danas se ne plašite nepoznatog. Nepoznato u sebi skriva bezbrojne mogućnosti i pozitivne promene. Samo krenimo napred sa verom u sebe i sledimo putokaze koji se nalaze pred nama...

Jer gde god da krenemo i koga god da sretnemo, naći ćemo sopstvenu ljubav koja čeka na nas...

Đotiš konsultant

https://www.facebook.com/vedskaastrodjotis

 

 

Postavi komentar

Postavi komentar