Vedska strologija - Svrha današnjeg dana je "punina života"

Svrha današnjeg dana je “punina života”

Ako se bavite svojom prošlošću sa gorčinom i besom, traćite današnji dan i vreme koje je pred vama. Ako se držite gorčine, tuge, ako vrtite u glavi stare uvrede ili situacije koje su bile na vašu štetu, gomite negativnost u sebi. Nagomilane negativosti moraju negde da “izađu” iz vas. Bilo da je u pitanju: plač, svađa sa nekim ili u najgorem slučaju bolest – ako se ovo dugo ponavlja. Nikada ne možete “poravnati” račune. Osveta nikad nije rešenje, jer šta god da uradite vraća se nazad vama.

Današnjim danom vlada Mesec ili Ćandra koja vlada umom. Samo je jak um - smiren um. Da bi našli svoj mir treba da pre svega da oprostite sebi – a ne nekom drugom. Jer svaki put kad se bavite povredama iz prošlosti – kažnjavate sebe. Zašto biste to radili? Uradile ste najbolje što ste mogli.

Ako je u pitanju neka druga osoba koja vas je nekad puno povredila – blagoslovite tu osobu s ljubavlju i oslobodite sebe. Otpustite i samu pomisao na nju. Niko vam ne može oduzeti nešto na šta zaista imate prava. A ono što vam pripada, vratiće vam se i niko ga neće moći oduzeti od vas. Ako ipak ode od vas, nije vam ni bilo suđeno. I ne biste ga zadržali, ma šta da ste pokušali ili uradili.

Gledajte na svoju prošlost kao na bogatsvo i puninu života. Bez nje ne bismo bili ovo što danas jesmo. A tek kad prihvatimo sebe u potpunosti postajemo celoviti i isceljeni.

 

Za Planetu radosti, Đotiš konsultant Marina Petković

https://www.facebook.com/vedskaastrodjotis

 

 

Postavi komentar

Postavi komentar