Vedska astrologija - svrha dana "različitost"

Današnjim danom vlada Budh ili Merkur koji se odnosi na toleranciju, rešavanje stvari komunikacijom. Uči nas da druge ljude posmatramo kao prijatelje i da ih pokušamo razumeti bez obzira na sve razlike koje postoje među nama.

 

Jednostavna istina do koje su naučnici došli nakon istraživanja ljudskog mozga u prošlom i ovom veku: toliko se razlikujemo među sobom “u unutrašnjosti” svojih glava, koliko smo različiti i po njihovoj spoljašnosti. Pogledajte oko sebe i uočite  beskrajnu raznolikost ljudskih glava – oblika glave, boje kože, godišta, veličine i oblika kose.

 

A tek “iznutra”, razlike su još veće: šta pamtimo, šta zaboravljamo, šta nam je bitno, a šta ne, kako shvatamo stvari, kako razmišljamo i kako savladavamo prepreke. Ako tome dodamo da je spoljašni svet u istoj meri naša “projekcija” koliko i naša “percepcija”, pravo je čudo da se uopšte i možemo sporazumeti. Više ljudi jedan te isti događaj, kome su bili svedoci, doživljavaju svako na svoj način. Svako zapamti nešto drugo, a često postoje i oprečna mišljenja o njemu. 

 

Znajući sve ovo, počela sam biti malo strpljivija u odnosu na ljude oko sebe. Manje sam sklona prigovorima “Zašto ne vidite stvari onako kako ih ja vidim?”, a češće reagujem sa: “ Vi to tako vidite? Interesantan način viđenja”.

I da znate, nekad nije loše pogledati na svet iz drugog ugla. Izaći iz svog okvira shvatanja. Videti svet “drugim očima”. Svi smo različiti i jedinstveni. I svako je ponekad u pravu. Saslušajte nečije viđenje stvari. Proširite svoje vidike.

A imate šansu i da nešto novo naučite.

 

 

Za Planetu radosti

Marina Petković  Đotiš konsultant
https://www.facebook.com/vedskaastrodjotis

Postavi komentar

Postavi komentar