Vedska astrologija - Svrha dana "prihvatanje"

Svrha današnjeg dana je “prihvatanje”.

 

Današnjim danom vlada Mesec ili Čandra, koji pokazuje sve naše emocije i naš um.

Ako želimo da budemo potpuni treba da naučimo da prihvatimo sve ono što jesmo. Sve delove naše ličnosti. Treba da prihvatimo sebe iz vremena kad nam je sve polazilo za rukom, kad smo bili pobednici. I sebe iz perioda kada nam ništa nije uspevalo, ma koliko da smo se trudili.

 

Prihvatimo sebe iz perioda kada smo bili puni i prepuni ljubavi, i sebe iz perioda kada smo bili ukočeni od straha…  Sebe kada smo postupali površno, nezrelo i glupo i  kada smo bili beskrajno mudri i zreliji nego što jesmo. Sebe kad smo povredili nekog koga volimo, i sebe kada smo bili možda i previše popustljivi prema nekom ko to nije zaslužio. Sebe kada smo brljali i pravili greške, i iz perioda kada smo bili  uspešni.

 

Sve su to delovi naše ličnosti. Ne možemo deo sebe prihvatiti, a deo sebe odbaciti. Mnogo naših problema dolazi zbog činjenice da ne volimo sebe potpuno i bezuslovno.Tajna isceljenja je da ne gledamo više na svoj život sa osuđivanjem i stidom. Prigrlimo sve delove sebe i sva svoja iskustva. Upravo ona su nas načilila onakvima kakvi danas JESMO. Oni su od nas stvarili ono što smo sad. Posebno negativna iskustva. Kroz njih smo učili, rasli, sazrevali i razvijali se.

 

Posmatrajmo prošlost kao istinsko bogatstvo našeg života i budimo zahvalimo SVAKOM iskustvu. Jer tek kad u potpunosti zavolimo i prihvatimo sebe - postajemo isceljeni, popuni i savršeni.

 

Za Planetu radosti piše Marina Petković, Đotiš konsultant,

https://www.facebook.com/vedskaastrodjotis
 

Postavi komentar

Postavi komentar