Vedska astrologija- Svrha dana je „čuda su moguća“

Današnjim danom vlada Ketu (južni mesečev čvor) koji vlada duhovnošću. A kada se jednom nađemo na duhovnom putu, nemoguće postaje moguće.

 

Neki ljudi se često pitaju kako se to zlobnim ljudima događaju dobre stvari, i kako se to dobrim ljudima događaju ružne stvari. Ali to ne treba posmatrati tako. Svakome od nas se sigurno desilo, bar ponekad, da su prirodni zakoni Univerzuma na našoj strani. I ne samo da sve ide kako treba, nego ne postoji ništa što može sprečiti da sve ide dobro.

 

Sigurno se i vama dogodilo da  dok perete šolje, jedna šolja izleti, padne na pod, ali se nekim čudom ne razbije. Ili da je ispred vas u prodavnici pred kasom bilo bar desetak ljudi, a vi ste žurili negde, i kada ste stali u red, baš tada se otvorila susedna kasa i prošli ste bez velikog  čekanja. Ili da u gužvi u saobraćaju izaberete pravu traku i sad samo grabite napred. Gurnuli ste laktom šolju punu kafe, pretila je da će se prosuti na vaš lap top, ali ste je u zadnjem trenutku zadržali. Na raskrsnici ste u zadnji čas uspeli da izbegnete sudar. U centru grada gde je sve zauzeto, tražili ste parking mesto, i baš kad ste došli blizu mesta sastanka, jedna kola su izašla i bez ikakvog čekanja ste se uparkirali. Itd itd

 

Običnim ljudima se događaju obična čuda svakog običnog dana. Ne samo da se nije dogodilo ono najstrašnije, nego se u stvari nije ništa dogodilo ili je možda nešto ispalo baš kako treba.  Velika je radost kad se ono što se moglo dogoditi nije dogodilo, i kad smo bar jednom u životu prošli lepo i savršeno. 

 

Ili  kad se ono što se nikako nije moglo dogoditi, ipak dogodilo, i kad smo bar jednom u životu pobedili sudbinu. I velika je radost kad nam se dogodi dan u kome se nije dogodilo ama baš ništa, kad smo jednostavno ŽIVELI.  Predivan je osećaj, otići na spavanje i zaspati „slatkim snom deteta“, koje je zaslužio tolike blagoslove.

I zato uvek budimo zahvalni Bogu/Univerzumu/Zakonim prirode na svemu što je dobro prošlo.

 

Za Planetu radosti Marina Petković,

Vaš Đotiš konsultant
https://www.facebook.com/vedskaastrodjotis

 


 

Postavi komentar

Postavi komentar