Svetlo Tama

Vedska astrologija - Svrha dana “Svetlost i tama”

Svrha današnjeg dana je “Svetlost i tama”

 

Današnjim danom vlada Surija, Sunce. Daje nam znanje. Podučava nas duhovnosti, sazrevanju duše. I pokazuje primerom, da Svetlo (znanja) uvek pobedi tamu (neznanja).

 

Svaki dan se u nama odigrava bitka na dnevnom nivou. To su iskušenja. Borba svetla i tame. Pošto već hodate duhovnim putem, nemojte ignorisati iskušenja koja vas snađu. Budite postojani. Hrabro koračajte, idite iz dana u dan napred, smireno i sa verom u sebe. No ipak - pa šta i ako nekad podlegnete iskušenju? Nije sramota pasti, sramota je ne podići se, ostati zauvek na istom mestu.

 

Od vas zavisi da li će vašim životom upravljati bes, ljubomora, brige, osvetoljubivost, strah ili pohlepa. Ili ćete dozvoliti  “ratnicima” svetla: smirenosti, miru, mudrosti, opraštanju, ljubavi i skladu da zavladaju kraljevstvom vašeg uma.

Uništite brige smirenošću. Brige su neka vrsta “molitve” za ono što ne želite da vam se desi. Zahvalite se što su došle, ali im ne pridajte previše pažnje. Sve što ignorišete će da uvene. A ono na šta usmerite pažnju će da raste.

 

Oterajte tugu srećom. Smeh je najbolji lek za tugu. Tuđoj neljubaznosti, odgovorite nežnom ljubaznošću. Ružnim postupcima odgovorite dobrotom. Razmišljanja o neuspehu, zamenite mislima o pobedi. Zašto motate po glavi nešto zbog čega se loše osećate? Radije izaberite da mislite o nečemu gde ste postigli uspeh. Samo tako ćete privući još više uspeha. Neutrališite mržnju ljubavlju. Ućutkajte laž istinom.

Na ovaj način, negativnosti će se polako povući iz vašeg života…

 

Svetlost na kraju uvek pobedi tamu. Tama dođe i prođe. Možda dobije po koju bitku. Ali ne i rat. Nekad se može učiniti da je Sunce nestalo i da je tama preovladala, ali to je samo prividno. Možda je samo skriveno iza oblaka. Ili je došla noć. Nikad ne odustajte od svog puta. Ako želite da putujete, naučite da putujete i kroz oblake, maglu, kišu, tamu… Budete uporni. I samo malo strpljivi. Ako dovoljno sačekate, isto Sunce ljubavi će se pojaviti i sijati u punoći svog sjaja. A sa prvim zrakom Svetla, tama neznanja će se rasprišiti i nestati, kao da nikad nije ni postojala…

 

Đotiš konsultant

https://www.facebook.com/vedskaastrodjotis

Postavi komentar

Postavi komentar