Vedska astrologija - Svrha dana “odnos prema porodici i bliskim ljudima”

Svrha današnjeg dana je „odnos prema porodici i bliskim ljudima“.

 

Današnjim danom vlada Ćandra ili Mesec koji predstavlja našu porodicu i one koji su nam jako bliski.

 

Na dalekim Solomonskim ostrvima, postoji priča- legenda kako su lokalni stanovnici nekad sekli drva. Imali su svoju jedinstvenu tehniku: ako je stablo preveliko da bi se oseklo sekirom, oni su ga sekli vikom. Nekoliko njih je dolazilo rano ujutru kod stabla i počeli bi da viču na njega iz sve snage. I tako su radili mesec dana. Nakon toga bi stablo počeo da se suši i nakon nekog vremena bi ga vrlo lako oborili sekirama.

Pomislićemo “Ah kakvih luckastih običaja sve ima na ovim svetu. Zamislite – viču na stabla. Još je moderna tehnologija daleko, daleko od njih”.

 

A mi, šta mi radimo? Vičemo na članove porodice. Vičemo kad razgovaramo telefonom. Ili vičemo nakon razgovora sa nekim telefonom. Ljutimo se i besnimo na automobil, na gužvu u saobraćaju, račune koje treba da platimo. A najviše na aparate koje koristimo. I na žalost - na svoju porodicu i bliske ljude, a znamo da će nam oni oprostiti, jer nas vole.

 

Aparatima ništa neće biti, tu su gde su, slobodno vičite na njih. Ali što se tiče ljudi, meštani sa Solomonskih ostrva su možda bili u pravu. Vikati na živo biće znači ubijati snagu i “duh” u njemu. Posebno ako te u pitanju nama bliska osoba.

Umesto toga – budimo zahvalni na “daru” koji ta osoba predstavlja u našem životu. Razmislite - kakav bi bio život da nema nje? Upravo to je ono što treba da joj kažete! Zahvalite joj ona prisustvu, podršci, recite joj koliko vam znači. Odmah, danas.

 

Šta je bilo, bilo je. Ali od danas odlučite i postanite najbolja verzija onog što vi duboko u sebi, zapravo i jeste – predivna osoba puna ljubavi. I zapamtite  - iskrena osoba se ne zaklinje, poštena osoba se nikad ne pravda, dobronamerna se ne kaje za svoje postupke, dobra osoba nikad ne prigovara, a ko voli – nikad ne odustaje!

 

Za Planetu radosti Marina Petković

Vaš Đotiš konsultant
https://www.facebook.com/vedskaastrodjotis

 

 


 

Postavi komentar

Postavi komentar