Vedska astrologija - Svrha dana “izađimo iz zone prijatnosti”

U toku života, kao nekim “zidom” ograđujemo i odvajamo iskustva koja želimo da zaboravimo. To radimo tako efikasno da se mnogih od njih više i ne sećamo. Dosta rano počinjemo sa tim procesom ograđivanja.  

 

Npr. pružamo ljubav, ona nam nije uzvraćena i mi stvaramo jedan tanušni zid oko svog srca. I nastavljamo ovako kroz ceo svoj život. Na kraju smo okruženi zidovima teškim poput Alkatraza.  Čak i da hoćemo, više ne znamo kako da se oslobodimo i pobegnemo odatle…

 

Današnjim danom vladaju Mangal (Mars) i Ketu (južni mesečev čvor). Ketu pokazuje naš duhovni put, koji uvek kreće kada napustimo svoju zonu prijatnosti i krenemo u nepoznato.

Svaki put kada, bilo na koji način “odvojimo” deo sebe, mi kao da smo jedan deo sebe zaključali i bacili ključ. Svaki put kada blokiramo našu predivnu životnu snagu da teče, mi sami sebe zatvaramo u tamnicu. I osećamo sigurno jedino tamo. A osećaj straha da možemo biti povređeni, nam ne dozvoljava ni da provirimo van nje.


Stoga, moramo biti jaki, da bismo se oslobodili. Sa razbijanjem zidova zaborava u svom srcu, oslobađamo novu energiju i podsećamo se ko smo mi zaista. Postajemo deo našeg višeg “Ja”, počinjemo da osećamo svetlost u sebi i njeno ogromno prostranstvo.

Zato - vratimo se sebi, suočimo se sa sobom, otkrijmo svoju pravu prirodu. Izađimo iz zone prijatnosti. Uništimo svoje “zidove”. Pustimo svojoj svetlosti da  sjajem razbije sve okove. Budimo ono zapravo jesmo: divna svetlosna bića, koja su ovde da uče, razvijaju se do svog punog potencijala, da razviju ljubav u sebi i da što više mogu, drugima učine život lepšim i lakšim!


Za Planetu radosti

Marina Petković, Vaš Đotiš konsultant
https://www.facebook.com/vedskaastrodjotis
 

 

Postavi komentar

Postavi komentar