Vedska astrologija - Svrha dana “šta oblikuje naš život”

Svrha današnjeg dana je “šta oblikuje naš život”.

 

Današnjim danom vlada Surija ili Sunce. Ono isto prema svima, svima deli svoju svetlost, toplotu, pomaže nam i čini naš život lakšim i mogućim.

Svi znaju priču o dobrom Samarićaninu.

Javlja se pitanje šta se je dalje događalo? Kako je taj događaj uticao na čoveka koji je bio opljačkan i ostavljen tako da leži, dok mu dobri Samarićanin nije pomogao i spasio ga. Da li se on sećao samo okrutnosti pljačkaša, da li je to sećanje oblikovalo njegov život? Ili je pamtio bezimenu velikodušnost, koja ništa nije tražila zauzvrat? Da li je taj osećaj ZAHVALNOSTI, želja da se vrati dug i pomogne nekom kome je pomoć neophodna, oblikovao njegov dalji životni put?

Da li u životu ljudi više pamte ono “loše” što im se desilo, pa to utiče na njihovo ponašanje prema drugima (želja da se “osvete”, da “uzvrate udarac”). Ili se sećaju onih dobrih stvari koje je neko uradio za njih (pomogao im ili ih podržao kad im je to bilo potrebno).

Razmislite šta bi dete kakvo ste nekad bili, mislilo o osobi kakva ste postali?

U svakom slučaju, ono čega se sećate, o čemu stalno mislite, ono što ne možete da zaboravite – to jako utiče na vaš život. Ono vas oblikuje i definiše. Napravilo je od vas osobu kakva sada jeste. Svako je ponekad video okrutnost u svom životu, ali na sreću, nisu svi postali okrutni. Dobra stvar je da sve to možete da promenite kod sebe. Samo je potrebno da to čvrsto odlučite. Da počnete da se pridržavate toga i da radite na sebi. Svaki dan.

 

Za Planetu radosti Marina Petković

Vaš Đotiš konsultant

https://www.facebook.com/vedskaastrodjotis

 

 

 

Postavi komentar

Postavi komentar