Vedska astrologija - Svrha današnjeg dana "ljubav i svesnost"

Put ljubavi bi se mogao opisati kao učenje da otpustite, ali nije moguće otpustiti sve odjednom. Ovaj put je sastavljen od mnogo malih koraka. Oni su u suštini isti. Naša svesnost postaje zamena za naše reakcije. 

 

Npr ako vas je u detnjstvu ujeo veliki crni pas, pojava velikog crnog psa negde na vašem putu, nateraće vas da se prepadnete i stanete. Sećanje vam je reklo, u deliću sekunde, da bi vaša rekacija na crnog psa trebala da bude strah. Slično je ako imate neko loše iskustvo u ljubavi, ili možda na poslu sa kolegama, ili sa prijateljima... Kad se nađete u sličnoj situaciji kakvu ste nekad doživeli, vi reagujete strahom. A rešenje nikad nije na nivou problema, rešenje je uvek ljubav koja je izvan problema. Današnjim danom vlada Venera ili Šukra koja nas uči da ljubav može rešiti baš sve.

 

Prevazilaženje ovakvih naših reakcija zahteva od nas svesnost...

Svesnost se ne opire vašim utiscima iz prošlosti. Ona “ulazi” u njih i pita se da li su vam potrebni. Licem u lice sa velikim crnim psom, svesnost vam govori da sada više niste malo dete... I da ne ujeda svaki crni pas. I kad ste svesni toga,  možete se zapitati da li treba da zadržite u sebi i dalje taj strah.  I samo je pitanje vašeg izbora - hoćete li krenuti ka njemu i pomilovati ga, ignorisati ga, ili se povući. Ovo važi i za sve ostale situacije...

 

Niko ne greši. U očima ljubavi svi ljudi rade najbolje što mogu, sa njihovog sopstvenog nivoa svesnosti (i duhovnog razvoja). Svaki put kada ste u iskušenju da reagujete na isti stari način,zapitajte se šta bi uradila Ljubav? Upitajte se želite li da i dalje budete zatvorenik svoje prošlosti ili stvaralac svoje svetlije budućnosti. Prošlost je zatvorena i ograničena. Budućnost je  otvorena i slobodna. A promena je neizbežna. Samo ljubav može stvoriti svet koji je isceljen i prosvetljen. A ta dva su isto.

 

Za Planetu radosti

Marina Petković, Đotiš konsultant

https://www.facebook.com/vedskaastrodjotis

 

Postavi komentar

Postavi komentar