Vedska astrologija - Svrha današnjeg dana je "vratimo karmički dug"

Svrha današnjeg dana je „vratimo karmički dug“

 

Ima stvari koje možemo da uradimo sa karmom iz prošlosti, jedna od njih je platimo svoje dugove. Većina ljudi to i radi, nesvesno. Današnjim danom vlada Mars ili Mangala koji je rina karaka ili pokazatelj dugova. To mogu biti novčani dugovi ili karmički dugovi prema nekome. Ponekad je to veoma bolno, ali Zakon karme kaže da ni jedan dug u univerzumu, ne ostaje neplaćen. Sve je zabeleženo i kad tad će doći na naplatu... I sva karma se mora proći, iskusiti, otplatiti.

 

Drugi način je da preobličimo svoju karmu u neko lepše iskustvo. Kako? Možemo dok otplaćujmo svoj karmički dug (prolazimo kroz neko teško iskustvo) da se pitamo „Kakvu pouku mogu da izvučem iz ovoga? Zašto se ovo događa i kakvu mi poruku šalje univerzum?“ odgovarajući na ova pitanja mi sejemo seme mogućnosti da svoju karmu preoblikujemo u neko sasvim novo iskustvo.

 

Uzmimo za primer sport (može se ovo primeniti na bilo koju oblast života), ako neki sportista koji se bavi atletikom povredi nogu on se može zapitati „kakvu pouku mogu da izvučem iz ovoga? Kakvu mi poruku šalje univerzum?“ možda ta povreda znači da treba malo da uspori tempo, da više sluša signale koje mu šalje telo.

 

Ovo se može podići na još jedna viši nivo, on se može zapitati „Kako bi ovo moje iskustvo moglo da koristi drugim ljudima?“ možda ta osoba može da napiše knjigu u kojoj će savetim pojasniti kako se bezbednije baviti sportom, tu može podeliti svoja iskustva sa drugim ljudima i objasniti kako da se drugi bolje zaštititi, na šta da obratie pažnju itd

 

I na ovaj način, dok plaćamo karmički dug, možemo prebraziti karmu u pozitivno iskustvo. I ako još pri tome, možemo pomoći i drugima koji idu našim putem, savršeno - postigli smo svoj cilj! Niko ne može pobeći od svoje karme, ali može iz nje da stvori novu, pozitivnu karmu.

 

Za Planetu radosti Marina Petković, đotiš konsultant

https://www.facebook.com/vedskaastrodjotis

 

 

Postavi komentar

Postavi komentar