Vedska astrologija - Svrha današnjeg dana je "potreba vaše duše"

Svrha današnjeg dana je „potrebe vaše Duše"

 

Uopšte nije jednostavno zadržati unutrašnju smirenost, jasnoću misli i pravac svog Puta u ovom užurbanom svetu. Sa svih strana nas smo opkoljeni bombastičnim reklamama, kratkim rokovima, odlukama koje se moraju doneti sad-i-odmah, nervoznim ljudima, stresom. Šta nam može olakšati život u ovom svetu dualnosti? Odgovor nam daje Guru, Jupiter, koji vlada današnjim danom. Planeta mira, spokoja koji proizilazi iz potpunog poznavanja i prihvatanje sebe. I života u skladu sa sobom.

 

Pokušajte se odvojiti na trenutak od svega. Zastanite i postavite sebi jedno pitanje: „Da li mi ova osoba, situacija ili stvar donosi mir ili nemir?“ Tiho sačekajte da odgovor dođe. Verujte svom osećaju. I izaberite kako vam vaše srce nalaže.

 

I ne trudite se da idete ka „savršenom“ Životu. Idite ka savršenom prihvatanju “nesavršenog“. Samo tako nećete skrenuiti sa pravog smera.

Naravno, nekad ćete želeti da izaberete „nemir“ (strast, adrenalin, želja, ushićenje, rasprava, kritikovanje, konfrontacija ). I to je u redu, ako to želite. Ali onda prihvatite i posledice takvog svog izbora. I nikoga ne krivite.

 

Budite budni i svesni. I uvek, kad god možete, birajte i čuvajte svoj MIR. Ako vam ne prija neka osoba ili situacija, ako vam izaziva nemir i nespokoj, imate pravo da se lagano okrenete, zatvorite vrata s puno ljubavi i nastavite dalje svojim putem. U skladu sa potrebama Vaše Duše.

 

Za Planetu radosti Marina Petković, Đotiš konsultant

https://www.facebook.com/vedskaastrodjotis

 

 

Postavi komentar

Postavi komentar