Vedska astrologija - Svrha današnjeg dana je "duhovno smo čista ljubav"

Svrha današnjeg dana je „duhovno smo čista ljubav “

 

Kad se rodimo okruženi smo ljubavlju sa svih strana i uljuljkani u okeanu nežnosti kojom nas svi obasipaju. Ali kako vreme prolazi, doživimo jedno razočarenje, pa možda još jedno i naša sigurnost lagano opada. I zato uvek kad se zagledate u sebe, vi prvo primetite „mane“ kod sebe („nisam dovoljno visok/a“, „nisam dovoljno lep/a“, „nisu mi oči dovoljno plave“ itd) zbog kojih niste „savršeni“ i zbog kojih mislite da ne zaslužujete ljubav.

 

A na jednom dubljem nivou, ono što vi vidite u sebi kao „mane“ su u stvari samo ožiljci od povreda i rana koje sta sakupili tokom života. Poverovatli ste u nečije reči, a niste nikad razmišljali da su iz te osobe (koja vam je to rekla), samo progovorile njene povrede i loša iskustva od pre. Svima nam je potrebno da poverujemo da smo vredni ljubavi i istinski voljeni. A znaćemo da smo potpuno osetili i doživeli ljubav, onda kada se pretvorimo u ljubav. To je pravi duhovni cilj života.

 

Mali broj ljudi pronađe duhovni cilj u životu. Praznina koja je stvorena nedostatkom ljubavi može se ispuniti samo ako ponovo naučimo kako da volimo i budemo voljeni. Svi mi moramo sami za sebe otkriti da je ljubav sila, da je stvarna, kao i gravitacija. Jer samo nas ona drži sve na okupu, zajedno. kad ona nestane, sve se raspadne, svako ode na svoju stranu.

A biti u ljubavi - svaki dan, svaki sat, svaki minut – nije samo „bajka“- već naše najprirodnije stanje. A ujedno i ono najlepše što možemo pokloniti i seb i svom okruženju i celom svetu. Tome nas uči vladar današnjeg dana, planeta Venera.

Jer duhovno, mi smo nesputani vremenom i prostorom, netaknuti iskustvima. Duhovno smo čista ljubav. Probudimo je u sebi!

 

Za Planetu radosti Marina Petković, đotiš konsultant

https://www.facebook.com/vedskaastrodjotis

 

 

 

Postavi komentar

Postavi komentar