Prihvatanje

Vedska astrologija - svrha današnjeg dana je „ prihvatimo stvari onakve kakve jesu “

Svaki čovek je deo harmonične celine. Došli smo na ovu planetu u isto vreme, jer treba da naučimo nešto jedan od drugog. Zato nas je život i stavio na istu “šahovsku tablu”. Postoji važni razlozi zašto smo zajedno... Treba to da prihvatimo i izbegavamo međusobna okrivljavanja za moguće nesporazume i “greške”. Greške ne postoje, svaka sutuacija je mogućnost za razvoj i napredak. Posebno one koje su za nas izazov.

 

Recite sebi : “Danas ću da prihvatam situacije, okolnosti, ljude i dešavanja kakvi jesu” . To znači da nećete želeti da ih menjate, nećete ih osuđvati, kritikovati i sl. Ovaj trenutak je onakav kakav treba da bude, jer je univerzum onakav kakav treba da bude. Prihvatajmo stvari onakve kakve jesu, a ne onakve kakve želimo da budu. Možemo želeti da stvari budu drugačije ubuduće, ali ovog momenta ih prihvatimo takve kakve jesu. Današnjim danom vlada planeta Jupiter ili Guru, koji nas podučava prihvatanju, razumevanju, strpljenju.

 

Kad god se osećamo povređenim ili nemoćnim u odnosu na neku osobu ili situaciju, setimo se da ne reagujemo na osobu ili situaciju, već na naša osećanja u vezi te osobe/situacije. A to su naša osećanja. A njih ne možemo drugima pripisati kao grešku. I na njih možemo uticati, menjati ih. Možemo razumeti šta nas pokreće da tako reagujemo i raditi na tome da to promenimo kod sebe. Jer sve ono što radimo sada utiče na ono što nam dolazi u budućnosti. I uvek je korisno da radimo na produbljivanju ljubavi prema sebi i drugima, kako bi nam svako iskustvo koje imamo doprinelo ličnom rastu i razvoju.

 

Za Planetu radosti

Marina Petković, Đotiš konsultant

https://www.facebook.com/vedskaastrodjotis

Postavi komentar

Postavi komentar