Cvece

Vedska astrologija - Svrha današnjeg dana je “svestan izbor”

Karma znači “akcija”. Karma je i naše delovanje  i posledica tog delovanja. Ona je ujedno i uzrok i posledica. Jer svako naše delovanje proizovdi silu energije koja nam se vraća u istom obliku. Ovo potvrđuje I Njutnov zakon iz fizike (“svaka akcija proizvodi jednaku reakciju”). Današnjim danom vlada Sunce ili Surja koje je pravi predstavnik ispravnosti i darme.

Sve što uradimo vraća se nazad nama. Nekad ranije, nekad kasnije, ali od posledica  ne možemo “pobeći”. Zato je karma postupak pri kome moramo da napravimo svestan izbor. Ako želimo da stvorimo sreću za sebe, moramo da naučimo da posejemo seme sreće. Npr ne možemo zahtevati srećnu vezu, ako smo izabrali partnera koji je zauzet. Ne možemo svoju sreću graditi na nečijoj nesreći. Možemo, ali hoćemo li zaista biti srećni?

Svako do nas, svo vreme donosi odluke koji su njegov svesni izbor. Hteli mi to ili ne, sve što nam se  događa, posledica je izbora koji smo donosili u prošlosti. Nažalost, mnogi od nas svoje izbore čine nesvesno, pa nam se čini da naš izbor nekad nije lično naš, ali on to zaista jeste. Svaka osoba ima svoju slobodnu volju. Možda situacije u kojima se nađemo nisu naš izbor, ali zato kako ćemo reagovati – to zavisi samo od nas. I to je nešto što nam niko ne moće oduzeti.

Kada donosimo neku odluku  - o bilo kakvoj odluci da je reč, prvo upitajmo sebe: “Kakve su posledice odluke koju donosim?”. Duboko u svom srcu odmah ćemo znati kakve su. I upitajte se: “Da li će odluka koju sad donesem usrećiti mene ili moju okolinu?”. Ako je odgovor potvrdan, donesimo tu odluku. Ako je odgovor negativan, ako ta odluka donosi neprijatnost nama ili našoj okolini, odustanimo. I to je sve.

Za Planetu radosti

Marina Petković, Đotiš konsultant

https://www.facebook.com/vedskaastrodjotis

Postavi komentar

Postavi komentar