Vedska astrologija - Današnja svrha je “zakoni karme"

Svrha današnjeg dana je „zakoni karme“

Postoje razni zakoni: državni (koji se mogu razlikovati od države do države), društveni (koji važe u nekom socijalnom kruženju), I navažniji Zakoni prirode koji uvek deluju, znali mi za njih ili ne, verovali mi u njih ili ne. Ako želimo sreću za sebe, moramo naučiti da posejemo seme sreće. A ako smo posejali seme tuge, kako iz njega možemo očekivati da izraste plod radosti?

Svi smo čuli za zakon karme. Najbolje je opisan izrekom “što si posejao te češ i požnjeti”. Zato je karma postupak pri kome je poželjno da napravimo najbolji mogući svestan izbor za nas... Današnjim danom vlada Sunce, Surija koje pokazuje zakone. Takođe ono pokaže šta je to što smo “dali” svetu (Bogu) u nekoj prethodnoj inkarnaciji, a što nam se sada “vraća” od sveta (Boga), u ovom životu.

Hteli mi to ili ne, sve što nam se događa u nekom trenutku posledica je izbora koji smo načinili u prošlosti. A ono što će nam se desiti u budućnosti zavisi od izbora koji sada pravimo. Na primer ako nas neko uvredi, mi ćemo najverovatnije odlučiti da budemo ljuti I uvređeni. A ako nas neko pohvali, mi ćemo učiniti izbor da budemo polaskani, srećni i zadovoljni. Ali razmislimo – ipak je u pitanju izbor. Neko nas može povrediti ili nam naneti uvredu, a mi MOŽEMO odlučiti da se ne uvredimo. Ili - neko može da nam uputi kompliment, a mi MOŽEMO odlučiti da se ne osetimo polaskanim. Sve je stvar izbor.

Da bi svesno uticali na karmu koju pravimo, možemo pre nego što donesimo neku odluku (bilo o kojoj odluci da je reč) da se upitamo dve stvari. Prva je: ”Kakve mogu biti posledice odluke koju donosim?” Duboko u sebi odmah ćemo znati kakve su. I drugo: ”Da li će odluka koju sada donosim usrećiti mene I moju okolinu?” ako je odgovom potvrdan, donesimo tu odluku. Ako je odgovor negativan, ako ta odluka donosi neprijatnosti nama ili našoj okolini, nemojmo je doneti. I to je sve.

Danas je pravi dan da počnemo da obraćamo pažnju na zakon karme, na izbore koje imamo i odluke koje donosimo. Postavimo ova pitanja sebi i dopustimo odgovoru da nam dođe. Oni već u nama.

 

Za Planetu radosti Marina Petković, đjotis konsultant.

https://www.facebook.com/vedskaastrodjotis

 

 

Postavi komentar

Postavi komentar