Vedska astrologija - Današnja svrha je “tri saveta"

Svrha današnjeg dana je “tri saveta”.

Jednog dana su tri vrste stvorenih bića otišla kod svog Tvorca po savet kako da poboljšaju kvalitet svog života. Tvorac, koji je kreator svih bića i svako biće ima neku “manu” tj niko nije savršen. Zato smo se i rodili, da bismo prevazišli svoje predrasude i razvili svoj maksimalni potencijal.

Kod njega su prvo ušle Rakšase (“niži” tip bića) . Njima je Tvorac rekao “DAYA” – “ne budite okrutni, budite milosrdni”. Ovaj tip bića je pun okrutnosti. Oni napadju druge pre svega zbog straha i sebičnosti. A napadaju prvi - iz straha da će njih neko napasti, pa da ih pruduhitre. Gladne su moći. Teže za vladanjem i upravljenjem drugima. Njihov moto je “cilj opravdava sredstva”.

Zatim su ušle Manušje (ljudska bića). Njima je Tvorac rekao “DANA”. To znači – “ne budite pohlepni, budite darežljivi”. Ljudi često umeju da budu pohlepni za novcem, trče za materijalnim starima, za posedovanjem. I onda postanu preterano egositični i previše okrenuti sebi. Što više neko poseduje, smatra se značajnijim i važnijim. Ali – da li je to zaista merilo “uspeha” i sreće? Ne kažem da je loše imati puno materijalnog bogatsva, ali da li ono ZAISTA može doneti pravu unutrašnju sreću?

Zatim su kod Tvorca ušle Devate. To su visoko razvijena bića, koja žive na višim svetovima, ali ni oni nisu savršeni. Njima je Tvorac rekao “DAMA” što znači “samokontrola” . Mesto na kojima oni žive je opisano kao mesto uživanja, zadovoljstava. I samim tim, s obzirom na sve što im je dostupno oni se odaju prevelikim čulnim uživanjima i konzumiraju previše hrane. Savet za njih je – kontrolišite se i ne uživajte u prevelikim čulnim zadovoljstvima. I ne živite da biste jeli, jedite da biste živeli. Sve što je pretereno – štetno je.

Današnjim danom vlada Saturn, koji pokazuje “grešan” deo nas. Onaj “taman” deo koji u sebi treba da ispravimo i da krenemo Putem Svetla. I ovo se ne odnosi na neka tamo mitska bića – već sva ljudska bića imaju ove kvalitete u sebi ali u različitoj srazmeri. Kod jedne osobe preovladava jedan od ovih kvaliteta, kod druge nešto drugo. I zato je potrebno da radimo na sebi. Da primenimo ove savete. Da menjanjem sebe, utičemo i na ostale ljude i da ovaj svet bude bolje, lepše i prijatnije mesto za život!

Za Planetu radosti Marina Petković, Đotiš konsultant

https://www.facebook.com/vedskaastrodjotis

 

 

Postavi komentar

Postavi komentar