More

Vedska astrologija - Današnja svrha je “suočimo se sa strahovima"

Svrha današnjeg dana je “suočimo se sa svojim strahovima”

Današnjim danom vladaju Šani (Saturn) I Rahu (severni mesečev čvor) koji pokazuju strahove koje imamo u sebi.

Šta je strah? To je naša misao o nečemu što mislimo da će se manifestovati.

Čega se plašimo? Okolnosti, ljudi, događaja, situacija. Možda mislimo da će oni reći o nešto o nama što ne želimo da čujemo. Ali to je samo naš ego, koji o sebi misli sve najbolje i ne želi da čuje ni jednu jedinu lošu stvar.

Najverovatnije se radi o istini koju mi odbijamo da prihvatimo, jer razmišljamo da smo “bolji”. No, treba da shvatimo da se ništa neće desiti. Istina je tu da nam otvori oči. I bolje da sami prihvatimo ono što je istina, nego da čekamo da nam je neko drugi saopšti.

Najviše se opiremo onome što moramo da naučimo. Ono što smo prihvatili više nema moć nad nama. A pravo oslobađanje strahova dolazi kroz prihvatanje sebe. Ono protiv čega se borimo i čemu pružamo otpor raste, a ono što prihvatamo, nestane, skloni se.

Strah je samo misao protiv koje se borimo. Prihvatite misao, dopustite joj da bude takva i ona će nestati. I zato nijedan čovek, ni jedna situacija ili događaj nema moć nad nama. Osoba koja je u potpunosti prihvatila sebe stajaće čvrsto. Neki će je možda osuđivati. Drugi će je hvaliti. Ona neće reagovati, neće negirati, niti potvrđivati. Ona zna ko je, ona zna gde ide, ona se ne boji.

Danas je idealan dan da prihvatimo sebe, da prestanemo da se opiremo svojim strahovima. Odlučimo da ih pogledamo u oči - i hrabro se suočimo sa njima!

Đotiš konsultant

https://www.facebook.com/vedskaastrodjotis

 

 

Postavi komentar

Postavi komentar