Nijagara

Vedska astrologija - Današnja svrha je “obnavljanje energije”.

Svrha današnjeg dana je “obnavljanje energije”.

Najvažniji dnevni zadatak našeg tela je obnavljanje. Energiju i materijal za izgradnju tela nam obezbeđuje hrana koju uzimamo. Tu spada, na suptilan način i “hrana” koju duhovno i emocionalno primamo. Tu spada sve ono što čitamo, gledamo, slušamo, u koga smo zaljubljeni, kako se odnosimo prema svom poslu, kako se opuštamo itd
Današnjim danom vlada Mars ili Mangal, koji pokazuje našu energiju.

Način na koji se mi sami odnosimo prema onom što nam se dešava, je mnogo važniji od toga šta nam se dešava. Ako je naš pogled ograničen, sve može delovati snažnije i stres može početi da deluje mnogo jače na nas. Možda se uzbuđujemo zbog nečeg neprijatnog što nas čeka za vikend, ili se nerviramo zbog pogrešno uloženog novca ili predstojećeg neugodnog susreta sa nekim. Što više razmišljamo o tome, to će nam biti teže.

Baš tada treba da stanemo i da promenimo fokus. Treba da pomislimo na nešto dobro i lepo u našem životu, I da budemo zahvalni na tome. Momentalno ćemo dobiti novu snagu i taj stres, koji nas je mučio, će nestati u momentu.

Treba da shvatimo da ni jedan događaj ne može da nam naudi, ako budemo mogli svoju svest proširiti na jedinstveno polje zakona prirode. A ono čini osnovu svih promena u životu. To ne znači da ćemo neadekvatno reagovati. Naprotiv – kad obnovimo svoju energiju, čak ćemo još bolje reagovati na život. Samo bez onog propratnog straha ili ljutnje.

Tada ćemo sve što doživljavamo spontano posmatrati u mnogo pozitivnijem svetlu. Jer ćemo shvatili da sve što nam se dešava, ili će nam se desiti, služi nekoj dobroj svrsi. Samo treba da sve posmatramo sa šire tačke gledišta. I da svoju energiju usmerimo na ono što je podsticajno i pozitivno. Ceo naš život je jedan razvojni put i treba da uživamo u svakom koraku.

Za Planetu radosti Vaš Đotiš konsultant

Marina Petković
https://www.facebook.com/vedskaastrodjotis
 

Postavi komentar

Postavi komentar