Intuicija

Vedska astrologija - Današnja svrha je “moć intuicije”

Svrha današnjeg dana je “moć intuicije”.

Mi smo duša ili ATMAN. Svako od nas poseduje sposobnost intuitivnog doživljavanja sveta. To je onaj unutrašnji glas ili intuicija, ono što zapravo zna sve. S druge strane postoji i naš razum ili BUDHI koji je svesni razumni deo uma. Razum ne zna sve, to nije glas intuicije, to je govor našeg analitičkog uma, razuma, koji stalno nešto kalkuliše, analizira i zavisnik je od obrazaca i programa. Zato kada duša nešto iskreno želi, razum odmah počninje da gnjavi i davi pričama kako se to ne može dobiti i kako je to nemoguće. Današnjim danom vlada Ketu ili južni mesečev čvor, izvor naše intuicije, onaj tihi osećaj u našem srcu, kada nešto znamo, a ne znamo odakle i kako.

Intuicija je vaš unutrašnji glasi naše unutarašnje vodstvo koje dolazi iz dubine duše. To je sposobnost da znate šta se to desilo u prošlosti, što će se desiti u budućnosti i šta se dešava u sadašnjosti negde gde niste fizički prisutni. Poslušajte glas duše. Kako je duša odraz božanskoga u nama, tako je i intuicija povezanost s Izvorom, Bogom ili Apsolutom. Vaša podsvest zna zašto ste došli u ovaj život, koje lekcije morate da savladate, koje karmičke dugove morate da odradite. Intuicija vam otvara čarobna vrata ‘četvrtoj dimenziji’ tj. da prepoznate postojanje prošlosti, sadašnjosti i budućnosti u istoj prostorno-vremenskoj povezanosti.

Daleko od toga da logički um nije koristan. On ima svoju svrhu i treba da se njime koristite, ali on ne zna gde treba da idete, pošto vidi samo tri dimenzije. Kao kompletna bića, logički um nam je veza s našim materijalnim, a intuitivni um s našim duhovnim postojanjem, i zato je potrebno da koristite intuiciju i logiku zajedno. Jer intuicija će vam reči gde da idete, a logika kako da stignete. Um snažno nameće svoje navike i umne obrasce. Dok intuicija nije misao, nije razum, nije ni znanje, pa ni pamet. Intuicija je kao bljesak inspiracije. Naša unutarnja mudrost koja stalno komunicira sa nama, samo zavisi da si smo toga svesni i koliko smo duhovno pročišćeni i oslobođeni od materijalnih vezanosti. Intuicija je uvek na raspolaganju i spremna je da pomogne.

 

To je naše “šesto čulo” koje sve zna, pre nego što se i dogodi i uvek nam daje odgovore. Treba samo da je prepoznamo u sebi i da naučimo da je slušamo. Tokom evulocije razvilili smo tri dela- instinkt, intelekt i intuiciju. I mnogi ne razlikuju instikt i intuiciju. Instinkt pripada životinjskom carstvu. Instinkt smo nasliedili od životinjskog carstva u kojem nema spiritualne težnje. U trenutku kada vam se javi spiritualna težnja i spiritualna glad, vi ste onda van područja instinkta. Razvijajte intuiciju, viši nivo uma, kako biste mogli da shvatite svoju prirodu, svoje savršenstvo i svoj pravi identitet. Mi smo zaboravili ko smo. Sve što želimo da saznamo u životu možemo da postignemo kroz buđenje višeg uma. Svesni smo da smo kombinacija materije i svesti ali kada svest ovlada materijom, javlja se spiritualna vizija, dolazi znanje i univerzalna mudrost. Zato danas poslušajte glas vaše duše.

Đotiš konsultant

https://www.facebook.com/vedskaastrodjotis

 

 

Postavi komentar

Postavi komentar