Vedska astrologija - Današnja svrha je “dete u vama"

Svrha današnjeg dana je „dete u vama”

Kako je nekad sve bilo tako jednostavno... Nekad smo znali sve. Dok smo još bili „čisti“ i mali... A sada? Vraćamo se, da... Prisećamo se, da... Možda je to baš dokaz da smo se rodili kao Duše koje Znaju, koje su mnogo učile. I vratile se ovde da spoznaju sebe. Da osete sebe. Osveste sebe do kraja. Da pronađu sebe i u Nebu, i u zracima Sunca, u sjaju zvezda, cvrkutu ptica, žuboru vode, mirisu cveta.

Današnjim danom vlada Budha ili Merkur, koji pokazuje onu čistu, detinju stranu u nama. Dete koje želi da uči, koje se ponekad zaigra (ipak je dete...) ali koje je jako mudro i neiskvareno.

Na žalost, ovako „veliki“ i „pametni“ mnogi su zaboravili sve ono važno što su znali kao deca. Usput su skrenuli u neke krajnosti, misleći da je „zaraditi“ Put, da je „boriti se“ Život, da je „kupiti“ Ljubav. A brige su im donele nesnicu, neke nebitne teme im opteretile dušu, ali oni ne odustaju. Oni su „odrasli“, znaju sve, moderni su, poštovani, imaju sve što požele, kola, stan, posao iz snova... A duša? Šta je sa dušom?

Kad dođu neke oluje, drmanja sudbine, koje dovode do suočavanja sa sobom, tek onda se mnogi prisete Deteta u sebi. Svih njegovih želja i snova. Svih nadanja i čistog srca. Želje za životom u svetu punom dobrote. I s tugom u srcu se zapitaju šta je ostalo od tog divnog deteta kakvo su bili. Onog deteta koje „srcem“ vidi sve ono što mi „veliki“ više ne umemo. Ono ume da uživa u mirisu lipe, da živi u trenutku, da podeli sa drugima sve što ima, a svaki trenutak radosti doživljava celim bićem. Ono lako oprašta, zna Istinu, ne ume da laže. Oseća ko je pravi Drug, ko ga iskreno voli, kome može verovati, a od koga treba da se skloni..

NIKAD nije kasno probuditi dete u sebi. Pitati ga kako je, šta želi i zagrliti ga. To dete je vaše pravo „Ja“. Sledite ga. Slušajte ga. Negujte ga. Volite ga. Ono prvo prepozna sve ono što je lepo, istinito i dobro. Povezano je sa celim životom. Zna da voli, a da ne pita. Dopustite mu da progovori kroz vaše srce. Pitajte ga šta god želite... I odgovor će stići...

Za Planetu radosti Vaš đotiš konsultant, Marina Petković

https://www.facebook.com/vedskaastrodjotis

 

 

Postavi komentar

Postavi komentar