Vedska astrologija - Današnja svrha “šta ćete izabrati”

Svrha današnjeg dana je „šta ćete izabrati?“

Budha ili Merkur je vladar današnjeg dana, on je često kao dete, nezreo i pokazuje koliko smo spremni da učimo u životu, da se menjamo i da napredujemo. A to možemo samo ako preuzmemo svoje odluke i život u svoje ruke.

Postoji razlika između odgovornosti i krivice. Kada govorimo o odgovornosti, reč je o moći. Kada govorimo o krivici, tada se radi o nemoći. Odgovornost je “poklon” jer daje moć da menjamo stvari. Sve zavisi od nas, jer kada preuzmemo odgovornost, više nećemo okrivljujemo ovog ili onog, jer znamo da smo mi sami tako odlučili. Znamo da donošenje nekih odluka povlači sa sobom i određene rekacije, ali odluka je naša – mi smo gospodari svog života - i odlučujemo da prihvatimo sve što ta odluka sa sobom nosi.

Neki ljudi odgovornost mešaju sa krivicom. Oni obično sve doživljavaju kao krivicu, na ovaj ili onaj način, čak i bezazlenu primedbu. Jer su navikli da okrivljuju sebe ili druge. Naučeni su tako. Na jednom nivou je “udobno” biti žrtva jer su tada drugi krivi, a mi ne moramo da se menjamo. I tu se ništa ne može učiniti dok sama osoba ne shvati i dok ne odluči da stvari preuzme u svoje ruke. A lepa vest je da SVE možemo menjati, samo ako tako odlučimo i krenemo da radimo na tome.

Možemo svoje misli da zamislimo kao kapi vode. I kada stalno ponavljate jedne te iste misli, stvarate ogromnu količinu vode. U početku je to barica, pa malo jezerce, pa jezero i na kraju more (ili okean). Ako su vam misli negativne, možete se udaviti u moru sopstvene negativnosti. Ako su vam misli pozitivne onda možete da plivate u okeanu Života. Šta ćete izabrati?

Đotiš konsultant

https://www.facebook.com/vedskaastrodjotis

 

 

 

Postavi komentar

Postavi komentar