Svrha današnjeg dana je „vreme za tišinu“

Mi smo, u svom suštinskom obliku čista svest. To je naša duhovna suština, iskrica Božanskog u nama, koja je obavijena dalje slojevima, od kojih je najgrublji sloj - naše telo. Kad postanemo svesni svoje prirode, otkrićemo da u samom tom shvatanju nalazi sposobnost da ispunimo bilo koji svoj san. Jer kad smo svesni sebe - spontano ćemo birati ono što je realno i najbolje za nas. A da bi to postigli, potrebno je pristupiti polju svih mogućnosti. “Uroniti” u njega svaki dan. Stišati buku, oko nas i u nama, da bismo mogli da čujemo šta je to što nam naša unutrašnja mudrost poručuje.

Suvladar današnjeg dana je Ketu, južni mesečev čvor koji simboliše vreme koje posvetimo sebi, “uronjavanje” u sebe, tišinu, molitve, meditaciju. Sve one stvari koje nam omogućavaju ulazak u polje svih potencijala.

Na koji način možemo pristupit ovom polju? Jedan od načina je svakodnevno provoditi vreme u prirodi, meditaciji ili ćutanju. Pokušavanju da ne sudimo, ne kritikujemo, ne procenjujemo (nekog ili nešto), već jednostavno da BUDEMO. Za početak to može biti i uzdržavanje od aktivnosti kao što je gledanje televizije, slušanje radija ili čitanje novina (posebno izbegavajte gledanje, slušanje ili čitanje onih sadržaja koje vas opterećuju, unose nervozu i sl).

Isplanirajmo vreme da bi doživeli tišinu. Svaki dan odvojimo jedan period namenjen tome, kojeg ćemo se pridržavati. U početku pola sata, a posle možemo i produžiti. Šetnja kroz šumu ili pored reke, molitva, meditacija mogu da učine čudo. Jer poenta je smiriti unutrašnji dijalog... U početku će on postati još burniji, ali ako budemo redovni, on će se polako stišavati i počećemo da osećamo polje čiste tišine i čiste svesti o sebi. Spoznaćemo da je naša suštinska priroda čista svest. Neograničena i nesputana. Ona je čisto znanje, savršena ravnoteža, jednostavnost i čista radost. I okrićemo šta je to što nam poručuje naša spostvena duša... A za to se vredi potruditi malo, zar ne?

Đotiš konsultant

https://www.facebook.com/vedskaastrodjotis

Postavi komentar

Postavi komentar