Svrha današnjeg dana je „usmerite se na ono što je lepo“

Svrha današnjeg dana je „usmerite se na ono što je lepo

Izbegavajte da koristite negativne reči. Zašto se baviti “prljavštinom” kad oko nas ima toliko toga lepog? Zašto pronalaziti nedostatke i mane, umesto uživati u onom dobrom i lepom, što postoji u svemu? Ako dovoljno dugo posmatramo i govorimo negativne stvari, mi povećavamo taj kvalitet u sebi. Postajemo takvi. Kada se koncentrišemo samo na dobro, mi poprimamo dobrotu.

Uvek raste on na šta usmeravamo našu pažnju. I nikad ne sudite drugima, jer kako sudite drugima tako se može suditi i vama... Nemojte uživati u pričama o mentalnoj prljavštini u životu drugih već krenite da radite na sebi i oslobodite SVOJ život od slabosti. Iscelite sebe od želje da kritikujete. Oslobodite sebe od želje za ružnim komentarima. Današnjim danom vlada Merku ili Budha koji vlada rečima i govorom.

Vi ste sada ono što ste od sebe stvorili u prošlosti...Vi ste ti koji ste tajnim, nevidljivim tragovima svojih prošlih dela, uticali na uspeh sadašnjih akcija. A kada se oslobodite osuđivanja i lošeg govora o drugima, svojim saosećajnim srcem i sopstvenim primerom naučite druge da budu bolji. Vidite samo lepotu i ne brinite o ostalom.

Vi ste taj koji ste preko zakona uzroka i posledice, na osnovu svojih akcija u prošlosti, odredili da li ćete biti kažnjeni ili nagrađeni. Verovatno ste dovoljno patiti. Sada je vreme da se oslobodite robovanju lošim navikama. A kako ste upravo vi samom sebi “sudija”, nema te patnje, tuge ili loše navike koji može da vas nadvlada, ako ste spremni da se oslobodite!

Đotiš konsultant

https://www.facebook.com/vedskaastrodjotis

 

 

 

Postavi komentar

Postavi komentar