Meditacija

Svrha današnjeg dana je „svetlost koju nosimo u sebi“.

Današnjim danom vlada Jupiter ili Guru planeta mudrosti i znanje. On ima moć da svojim znanjem menja svet. Verovatno smo svi imali jedan period ranog detinjstva kad nam je pažnju zaokupljalo malo ogledalce. Hvatali bi zrak sunca i usmeravali njegov odraz na razne predmete ili ljude. Mogli smo odrazom poslati svetlo na tamna mesta na kojima sunce nikad ne sija – u tamne uglove, mračne prostorije, skrivene pećine... Mogli smo na ovaj način svetlost dovoditi u najnedostupnija mesta koja smo mogli naći...

Ova dečja igra može biti metafora za ono što bi mogli uraditi sa našim životom. Mi (za sada, bar ne još) nismo prava svetlost, ni izvor svetlosti. Ali svetlost – ISTINU, RAZUMEVANJE, ZNANJE – mi nosimo u sebi. I to će jedino svetleti u mnogim tamnim mestima - na koja možemo poslati njen odraz.

Mi smo tek mali komadić jednog ogledala čiji izgled, veličina i oblik meni i nisu poznati. Pa ipak, s onim što posedujemo, možemo odraziti svetlost (koju nosimo u sebi) i obasjati mnoga tamna mesta ovoga sveta. I mnoge tamne uglove ljudskog srca. I promeniti nešto u ljudima. Zahvaljujući tome, možda bi drugi mogli “progledati” i početi se ponašati drugačije - sa više topline, ljudskosti, razumevanja, tolerancije... Nek nam to bude pravi smisao života. Nije važno šta govorimo ili mislimo. Ono što radimo i šta time postižemo, jedino je vredno! I zato, budimo poput malog ogledala koje zrači svetlost i ljubav - svojim najbližima, svojoj okolini i celom svetu!

Đotiš konsultant

https://www.facebook.com/vedskaastrodjotis

Postavi komentar

Postavi komentar