Svrha današnjeg dana je „svaka situacija u sebi nosi seme svih mogućnosti“

Svrha današnjeg dana je „svaka situacija u sebi nosi seme svih mogućnosti“

 

Onog časa kad se odlučite da zauzmete odbrambeni stav, kada krenete da okrivljujete druge, kada odbijate da prihvatite situaciju, vi se sukobavljate sa otporom. A kad počnemo da forsiramo bilo koju situaciju, kada ne želimo da je prihvatimo i želimo da menjamo nešto na silu, otpor će se samo povećati.

Ne možemo ništa da rešimo silom. A čak i ako uspemo, to je kratkoročno rešenje

i ponovo će kad-tad da bukne isti problem. Kada to najmanje očekujemo.

 

Današnjim danom vlada Mars ili Mangal koji vlada našom energijom, a rešenje nekog problema možemo naći samo ako svoju energiju usmerimo na kreativan način za nalaženje rešenja (a ne na upotrebu sile) .

Uvek pogledajte tu situaciju iz drugog ugla. Jer svaka takozvana neprijatna situacija postaje mogućnost za stvaranje nečeg novog i lepog. A svaki “neprijatelj” može postati naš učitelj. Postoji skriveno značenje iza svega što se događa i to skriveno značenje služi našem razvoju i napredovanju.

 

Odgovornost znači da ne krivimo nikog i ništa za situaciju u kojoj smo, čak ni sebe. A kada prihvatimo neku situaciju, događaj ili problem tada “odgovornost” znači našu sposobnost da damo kreativni odgovor na situaciju kakva je sada. Jer svaka situacja nosi u sebi seme svih mogućnosti. A svest o tome nam omogućuje da prihvatimo dati trenutak i da ga svojom kreativnošću pretvorimo u bolju situaciju.

 

Mnogi ljudi čekaju da im neko novo sutra, neki novi ljudi, neke nove godine donesu posao iz snova, partnera koji je savršen, život kao iz filma. A TO nikada ne dolazi..

Zato zastanite. Neće doći petak, neće doći ponedeljak, ni sledeće godine, ni neki bolji dani... Sve smo to Mi. Mi ili “dođemo” ili nikad “ne dođemo”.

Sve zavisi od nas.

 

Đotiš konsultant

https://www.facebook.com/vedskaastrodjotis

 

 

 

Postavi komentar

Postavi komentar