Svrha današnjeg dana je „put promene“

Svrha današnjeg dana je „put promene“.

Svaka promena započinje sa nama. Radost, ljubav, mir, smeh, sreća, prijateljstvo prvo počinju u nama, a tek onda se manifestuju spolja. Put promene se dešava unutar nas. Ne možemo mi “nameštati” i prilagođavati spoljašnje okolnosti kako nama odgovara. Ako smo to pokušali, videli smo da Priroda tako ne funkcioniše... Nema menjanja spoljašnjeg, bez prethodne promene unutrašnjeg.

Dok ne usmerimo svoju pažnju ka unutra, ka sebi, ka svojoj dubini – nema početka putovanja.... i nemojte misliti da je hodanje Putem lagano, bez testova, bez napora ... Može biti, ako ne želite da uložite energiju da nešto promenite. Ako ćete ostati tu gde jeste, uljuljkani u poznatu rutinu, koju ne želite da menjate čak iako vam nešto mnogo smeta. Lakše je žaliti se na Boga, na sudbinu, roditelje, komšije, kolege, rođake, na lošu karmu – nego sagledati situaciju kakva jeste, prihvatiti je i uložiti napor da nešto promenite.

I svako ovim putem mora da prođe sam. Drugi mu mogu pomoći savetom, podrškom, iskustvom. Ali svako uči za sebe, svako ima svoje lekcije, vrlo lične i vrlo individualne. I ako mislite da ste ih naučili – odmah dođe “test” i vrlo lako vidite gde ste... A tek kad umirimo sebe, kad se očistimo i otvorimo, možemo probuditi Svetlost u sebi. I pustiti da nas njegov sjaj isceli. I zauvek vodi.

I onda će nam tek biti jasno zašto smo morali proći kroz sve što smo prošli i šta smo iz toga naučili. Budimo dobar učenik. To nam poručuje Merkur, vladar današnjeg dana. Drugi ljudi su nam bitni, oni su: znakovi na putu, svedočanstvo i oslonac. Birajte ih pažljivo. Poštujte njihovo prisustvo u svom životu. I budite jednog dana to isto drugima. Jer svaki učenik jednog dana, ako to želi, može postati Učitelj.

 

Za Planetu radosti Marina Petković, Đotiš konsultant

https://www.facebook.com/vedskaastrodjotis

 

 

Postavi komentar

Postavi komentar