Svrha današnjeg dana je „povežite se sa izvorom postojanja“

Svrha današnjeg dana je „povežite se sa izvorom postojanja“

Današnjim danom vlada Mesec ili Ćandra koji pokazuje naše socijalno okruženje, i društvo u kom živimo. Mi smo socijalna bića, ali ponekad imamo potrebu da budemo sami, da bismo doneli neku odluku ili nadoknadili energiju. Nekad je to i neophodno da uradimo.

Vaše srce je centralni organ i kada srce ne radi kako treba vi to osećate, a pošto su vaši ostali organi zavisni o vašem srcu i oni također to osećaju. Zato je samoća tihi i opasan protivnik, jer ga ne čujete kako napada. Svi imamo potrebu da živimo u zajednici, da u okviru iste ostvarujemo kontakte, međutim, povremeno se javljaju i potrebe za povlačenjem u samoću, ali onu koja ne budi osećaj izolovanosti.

Introvertni ljudi se povlače u samoću kako bi se preispitali, povratili istrošenu energiju, kako bi oslušnuli svoj unutrašnji glas. Samoća nije isto što i usamljenost, ona je stanje koje se bira, a ne ono koje se nameće. Samoća je energija koja se u određenim slučajevima nadoveže na usamljenost, i odmah vas na početku odvaja od okoline, što ne znači da ćete vi fizićki biti sami, već ćete unutar sebe imati osećaj samoće bez obzira na okruženje.

Kada se nađete u takvoj situaciji najbolje vam je da krenete sa molitvom, ali na način da izgovarate sve iz srca, bez biranja pravih reči. Otvorite se, jer kada pričate iz srca i duša se čisti i pušta u srce Božansku energiju koja ga isceljuje, a ujedno lečii ostatak vašeg bića. Budite strpljivi. Budite sami, prihvatite da se usamljeni, tužni, dopustite da pustite i suze, jer će vam biti lakše, a onda se suočite sa tim i prepoznajte koliko ste jaki iznutra, upoznajte tu moć u vama. Nakon svake kiše dolazi sunce ili duga, tako će i nakon svake suze doći nešto lepo. Bitno je da prepoznate, i da se prepustite da vam uđe svetlost tamo odakle je izvor vašeg postojanja - u vašem srcu i u vašoj duši.

Đotiš konsultant

https://www.facebook.com/vedskaastrodjotis

 

 

 

Postavi komentar

Postavi komentar