Stepenice

Svrha današnjeg dana je „karmička lekcija o ljubavi“.

Ljubav je pažnja bez osuđivanja. Rešenje nikad nije na nivou problema – rešenje je uvek ljubav koja je izvan problema. Ljubav nikad ne prisiljava. Ljubav je inteligentna i donosi samo ono što je potrebno. Današnjim danom vlada Venera ili Šukra, planeta ljubavi i tema će biti karmički odnos u ljubavi.

Karma stvara beskonačan lanac uzroka i posledice, akcije i reakcije. Za nju se kaže da je nedokučiva. Da li vam se nekad dogodilo da ste se zaljubili na prvi pogled, osećati jaku bliskost sa nekim koga prvi put vidite u životu? Ili da osećate odbojnost na prvi pogled. Mada ne postoje realni razlozi za to? Tu u prste umešali uzroci koji počinju u dubokoj prošlosti. Činjenica da se ne možete nečega setiti, ne briše karmička sećanja. Pomoći će jedan primer: ako se zaljubimo u nekog i taj neko nas odbije, naša čežnja ne nestaje tek tako. Mi i dalje osećamo karmičku vezu, uprokos odbijanju i sve dok nam ta osoba ne odgovori ili dok mi ne prebolimo svoj osećaj neuzvraćene ljubavi, karma će nas vezivati.

Ovo će se može odraziti i na našu budućnost. Svakog koga budemo voleli u budućnosti biće “prerađen” kroz utisak koji je ta osoba ostavila kod nas. Možemo donositi subjektivne zaključke koji možda ne odgovaraju relanosti i na koje bi neko drugi drugačije reagovao. I zato naša stara karma može sprečavati ulazak svakog novog protoka ljubavi. Posebno ako duhovno ne radimo na sebi, ako ne promenimo svoj pogled na svet i ako se ne promenimo mi sami.

Jer rane koje imate zbog činjenice da nekad niste bili voljeni onoliko koliko ste vi to želeli, isplivavaju da bi bile isceljene i nežne nade srca ponovo teku...
A svaka karma ima samo dve svrhe: ili je znak ljubavi koju nam upućuje Božansko, ili nam je održana lekcija o ljubavi...

Đotiš konsultant

https://www.facebook.com/vedskaastrodjotis

Postavi komentar

Postavi komentar