Svrha današnjeg dana je „Govorite srcem. Budite iskreni. Ostanite otvoreni.“

Svrha današnjeg dana je „Govorite srcem. Budite iskreni. Ostanite otvoreni.“

 

Ne možemo pružiti drugome ono što nemamo. Ne možemo pružiti više ljubavi/znanja/nežnosti nego što posedujemo. A slično, niko nam ne može “ukrasti” ono što nosimo u sebi. Mogu nam uzeti novac ili neku materijalnu stvar, ali nikad ne mogu “opljačkati” ono što nosimo u svojoj duši. A sve materijane stvari sveta možemo opet zaraditi i nabaviti. Zato se i kaže da su najvrednije stvari one koje se ne mogu kupiti. One se samo mogu pokloniti. A mi sami odlučujemo - kome. To nas uči Venera (Šukra) vladar današnjeg dana.

 

Ne možemo ni primiti više ljubavi, nego što smo spremni da je primimo.

Nekad sami sebe blokiramo, jer smatramo da smo “manje vredni” i da ne zaslužujemo najbolje. Možda smo to “pokupili” negde u detinjstvu, u mladosti ili smo poverovali nekome ko nam je to rekao. Kako god, kad jednom znamo šta je problem, možemo početi raditi na oslobađanju od tog uverenja. Vredni smo svih lepih stvari koje nas čekaju. Svako od nas je jedinstven, poseban i svako zaslužuje najbolje.

 

Ljubav koja se reflektuje sa druge osobe, ima svoj izvor u našem sopstvenom srcu. I baš zato moramo potpuno voleti sebe, bez obzira šta nam se dešava, šta smo prošli i šta smo sve doživeli. Treba da volimo čak i svoje neodostatke... Samo kad jednom naučimo da u potpunosti prihvatimo i volimo sebe, naš život će dobiti jednu sasvim novu dimenziju. I tek kad budemo umeli da je pružimo drugome, bez ikakvih očekivanja zauzvrat - ona će nam se vratiti u istom obliku.

 

U samoj suštini naših bića, svi smo, potpuno vredni ljubavi. Jer Duša je satkana od Ljubavi. Iza svakog uticaja koji neko može imati na to šta mislimo ili osećamo o sebi, stoji naša neuslovljena Duša, sjajeći Ljubavlju koju ništa ne može zaustaviti!

Budimo dostojni te Ljubavi: Govorimo srcem. Budimo iskreni. Ostanimo otvoreni. Sijajmo i dalje – i ma šta se dešavalo, ne dozvolimo da naš sjaj potamni!

 

Za Planetu radosti vaš đotiš konsultant, Marina Petković

https://www.facebook.com/vedskaastrodjotis

 

 

Postavi komentar

Postavi komentar