Svrha današnjeg dana je „budite zahvalni na svakodnevnim čudima“

Svrha današnjeg dana je „budite zahvalni na svakodnevnim čudima“

Neki ljudi se često pitaju kako se to zlobnim ljudima događaju dobre stvari, i kako se to dobrim ljudima događaju ružne stvari. Ali to ne treba posmatrati tako. Svakome od nas se sigurno desilo, bar ponekad, da su prirodni zakoni Univerzuma na našoj strani. I ne samo da sve ide kako treba, nego - ne postoji ništa što može sprečiti da sve ide dobro.

Današnjim danom vlada Ketu (južni mesečev čvor) koji vlada duhovnošću. Kada smo istinski na duhovnom putu, mi postajemo sve više u skladu sa prirodnim zakonima. Tada spontano pravimo prave izbore... Kada se jednom nađemo na duhovnom putu, nemoguće postaje moguće.

Sigurno se i vama dogodilo da dok perete šolje, jedna šolja izleti, padne na pod ali se nekim čudom ne razbije. Ili da je ispred vas u prodavnici pred kasom bilo bar desetak ljudi, vi ste žurili negde, i kada ste stali u red, baš tada se otvorila susedna kasa i prošli ste bez velikog čekanja. Ili da u gužvi u saobraćaju izaberete pravu traku i sad samo grabite napred. Možda ste gurnuli ste laktom šolju punu kafe, pretila je da će se prosuti na vaš lap top, ali ste je u zadnjem trenutku zadržali. Na raskrsnici ste, kao čudom, uspeli da izbegnete sudar. U centru grada gde je sve zauzeto, ste tražili parking mesto i baš kad ste došli blizu mesta sastanka, jedna kola su izašla i bez ikakvog čekanja ste se uparkirali. Itd itd

Običnim ljudima se događaju obična čuda svakog običnog dana. Ne samo da se nije dogodilo ono najstrašnije, nego se u stvari nije ništa dogodilo. Ili je možda nešto ispalo baš kako treba. Ponovo se setite koliku ste radost i zahvalnost osetili kad se ono što se moglo dogoditi nije dogodilo Ili kad ste bar jednom u životu prošli lepo i savršeno.

Ili kad se ono što se nikako nije moglo dogoditi, ipak dogodilo, i kad smo bar jednom u životu “pobedili” sudbinu. I velika je radost kad nam se dogodi dan u kome se nije dogodilo ama baš ništa, kad smo jednostavno ŽIVELI.

Predivan je osećaj, otići na spavanje i zaspati „slatkim snom deteta“, koje je zaslužio tolike blagoslove.

I zato uvek budimo zahvalni Bogu/Univerzumu/Zakonim prirode na svemu što je dobro prošlo.

 

Za Planetu radosti, vaš Đotiš konsultant Marina Petković

https://www.facebook.com/vedskaastrodjotis

 

 

Postavi komentar

Postavi komentar