Svrha današnjeg dana je “put srca”

Svrha današnjeg dana je “put srca”

Svako ima svoj put, koji je namenjen njemu, koji samo on može da hoda i niko drugi. I svako treba da odluči kako će ići njime - da li će živeti po primedbama drugih, ili će biti od pomoći drugima a živeti po svojim moralnim principima i osećaju za ispravno. A šta drugi kažu, to je njihova stvar. Budite uvek u skladu sa sobom i volite sebe. To nas uči Venera, vladar današnjeg dana, koja predsedava emocijama I ljubavlju. Kada kažemo “ljubav” uvek prvo pomislimo na neku drugu osobu. I često zaboravljamo jedan bitan aspekt – ljubav prema sebi.

Kada počnete da zaista volite sebe primetićete da su mnogi sukobi prestali ili ih lakše rešavate. Zato što od drugih više ne morate da tražite razumevanje, poštovanje ili ljubav. Sada pronalazite ih u sebi, ne smeta vam ako neko ima različito viđenje stvari do vas. Možete, ali više ne morate da reagujete na primedbe drugih. Shvatate da svako ima pravo na svoje gledište. I to vas ne uznemirava. Dovoljno je da ono što imate i osećate, I što to delite sa ljudima koje volite i koji su vam bitni…

Kada počnete da volite sebe držaćete na odstojanju ljude koji ne mogu da podnesu vašu unutrašnju slobodu i nezavisnost. Niti vaš sjaj. Drugima ćete manje prebacivati krivicu, zato što i sami sebi manje prebacujete. I manje sebe kritikujete. Zračićete poverenje, zato što sami sebi verujete. Kao posledicu toga, videćete kako su I drugi promenili svoje ponašanje prema vama.

Privlačićete sve više ljudi koji se prijatno osećaju u vašem društvu. I vašem zračenju. I vi u njihovom. Više nećete želeti da budete “fini” I “dobri” samo zato da bi vas neko voleo… Pa ipak ćete, iz ljubavi, učiniti puno dobrih stvari za druge. Jer nećete moći reći “ne” svom srcu. Srce čoveka smišlja put, vi samo treba da pratite putokaze I smernice na tom putovanju. Slušajte ga uvek! I nikada nećete pogrešiti.

 

Za Planetu radosti Marina Petković, đotiš konsultant

https://www.facebook.com/vedskaastrodjotis

 

 

Postavi komentar

Postavi komentar