Svrha današnjeg dana je “pobedili ste onoliko puta, koliko puta ste pokušali”

Svrha današnjeg dana je “pobedili ste onoliko puta, koliko puta ste pokušali”

Dešavalo se, otvorili svoje srce i mnogo puta bili povređivani. Ili niste dobili ono što ste očekivali. Mnogo toga ste dali: svoje vreme, ljubav, pažnju, možda i novac - uložili ste puno, a na kraju niste dobili rezultat koji ste očekivali. Izgledalo je možda kao da vas Univerzum ignoriše.

Sada imate dve opcije: da se zatvorite, da više ne biste bili povređivani ILI da opet skupite snagu i rizikujete da se otvorite, bez obzira na ono što se u prošlosti dešavalo.

Današnjim danom vlada Sunce ili Surija. Ono nam daje znanje, uči nas upornosti, pokazuje svojim primerom kakvi treba da budemo.

Šta je bolje? Zatvoriti se “u svoju kutiju”, odustati ili pokušati još jedanput? Pobeći ili ostati i pogledati izazovu u oči? Bilo da je u pitanju emotivna veza, posao, odnos sa prijateljima, odnos sa nekim članom porodice ili nešto sasvim drugo.

Ne razmišljajte u terminima “uspeh” I “neuspeh”. Sa duhovne tačke gledišta “neuspesi” ne postoje. Postoji samo put kojim idete i lekcije na tom putu. I pobedili ste onoliko puta, koliko puta ste pokušali. Koliko puta ste ustali i nastavili dalje! Poenta je da osetite snagu svoje namere. Da osvestite sebe i svoje želje. Da volite sebe baš zbog onog što radite. Umesto da kritikujete sebe zbog onog što se ne usuđujete.

Živite u sadašnjosti. Uradite ono što želite da doživite. Ne odlažite svoj život za neku neizvesnu budućnost. Družite se sa prijateljima. Isplanirajte izlazak. Idite na novi razgovor za posao. Ako postoji neko s kim biste rado izašli na kafu i bolje se upoznali s njim, pozovite ga prvi. Ne plašite se. Usudite se. POKUŠAJTE još jednom. I to baš onda kad se čini da je nemoguće.

Uradite ono nešto što ste oduvek želeli: plešite, crtajte, slikajte, pevajte na kiši, upišite radionicu/kurs koji će vas učiniti srećnim, naučite nešto novo, pošaljite osmeh nepoznatoj osobi, ulepšajte nekome dan… Mogućnosti je bezbroj, a sadašnji trenutak je jedino što posedujete. I krenite ka onom što želite – je nikad se ne zna, možda upravo taj pokušaj bude sudbonosan!

 

Za Planetu radosti Marina Petković, đotiš konsultant

https://www.facebook.com/vedskaastrodjotis

 

 

Postavi komentar

Postavi komentar