Pobeda

Svrha današnjeg dana je “pobeđujete jer ste pokušali”

Svrha današnjeg dana je “pobeđujete jer ste pokušali”

Vrlo je važno potpuno se posvetiti nekoj odluci koju donesete. Ali ako ne ide - menjajte je. Mnogi od nas toliko ulažu u donošenje “prave” odluke, pa čak i kad imo da nam se ne sviđa put koji smo izabrali, držimo se te odluke kao “pijan plota”.

Mnogo znači činjenica da nešto ne volite. To vam odmah pokazuje šta je suprotno od toga. Pokazuje vam ŠTA volite. I onda je to samo u pitanju promena puta. Ako ste se stvarno nečemu posvetili, predali se tome zaista, učini sve što ste mogli i onda zaključili da to nije za vas, pređite na nešto drugo. U jednom periodu to možda jeste bila prava stvar za vas. Ali više nije. Mnogo ste naučili i dobili ste iskustvo. Sad je došlo vreme da preduzmete nešto drugo i to je sasvim u redu. Kvalitet vašeg života je u pitanju, a to ne treba ignorisati! Današnjim danom vlada Sunce ili Surja. Ono je pokazatelj života I odnosi se na našu dušu ili Atmu.

Ima mnogo unutrašnjih znakova koji pokazuju kada je vreme došlo za promenu odluke. Nekad je to zbunjenost I nezadovoljstvo. A upravo ovi znaci se često smatraju “negativnim” umesto pozitivnim. A oni su upravo znaci vaše duše koji vam govore da ste skrenuli sa pravog puta za vas (bilo da je u pitanju osoba sa kojom ste u vezi, posao koji radite, način na koji radite, odnos sa prijateljima itd).

Fizička bol može da alarmira da nešto nije u redu sa vašim telom, a “duševna” bol vas upozorava da nešto nije u redu sa nečim u vašem životu. Bol vam jednostavno kaže “to nije to”. Poslušajte je. Razmislite malo o svom životu I znaćete šta je to što treba menjati. I ne brinite. Nećete biti uspešni u svemu što pokušate da radite u svom životu. Sigurno. U stvari, što više stvari radite u životu, veća je mogućnost da ne budete uspešni baš u svemu. Ali to vas ne sme sprečiti da pokušate nešto drugo. Ponovo I ponovo. Iznova I iznova. Bez toga nećete ni napredovati ni sazrevati kao ličnosti. Stagniraćete. I ne zaboravite – bilo “dobili” bilo “gubili” vi uvek pobeđujete - jer ste POKUŠALI.

Đotiš konsultant

https://www.facebook.com/vedskaastrodjotis

 

 

Postavi komentar

Postavi komentar