Svrha današnjeg dana je “oplemenite druge svojom prisutnošću”

Svrha današnjeg dana je “oplemenite druge svojom prisutnošću”

 

Bog nas je sve stvorio različite, da naučimo da prihvatimo i poštujemo raznolikost kreacije. Nismo svi isti. Ni ne treba da budemo. Ali treba da naučimo da gledajmo na svet očima ljubavi i dobrote. I da u svakoj osobi prepoznamo ono dobro. Današnjim danom vlada Saturn, koji pokazuje one “tamne” strane karaktera u nama I u drugima. A sve na šta usmerimo svoju pažnju raste. Ako samo primećujemo ono “loše” u drugim ljudima, ako stalno kritikujemo ili osuđujemo - ti kvaliteti će se pojačati i u nama samima. Želimo li to?

U očima Boga svii ljudi su isti, sve razlike se tope. Nije bitan pol, nacija, boja kože ili imovinsko stanje. Bitne su naše misli, namere i dela. Bitna su naša osećanja. Koliko ljubavi pružamo svetu i ljudima. Kako se odnosimo ne samo prema onima koji su ljubazni prema nama, već i prema onima koji nas osuđuju, vređaju ili napadaju. Tu su pravi “testovi” onoga što smo naučili u životu.

Nađite u svemu lepotu. Lako je videti lepotu na osobi za koju svi tvrde da je lepa, nađite je i u ostalima. Lako je voleti ljude koje svi vole, volite i one drugačije (“čudne”). Tražite li lepotu, naći ćete je. Tražite li mane, naći ćete ih. Usmerite se na ono što je dobro. Neutrališite negativnosti svojom pozitvnošću. Ozračite druge plemenitošću, dobrotom, radošću. Probudite svojom prisutnošću ono najbolje u dugima. Budite kao SVETLOST koje svojim sjajem otera svaki oblik tame!

 

Za Planetu radosti Marina Petković, vaš Đotiš konsultant

https://www.facebook.com/vedskaastrodjotis

 

 

Postavi komentar

Postavi komentar