Svrha današnjeg dana je “najsnažnije i najmoćnije biće na svetu”

Svrha današnjeg dana je “najsnažnije i najmoćnije biće na svetu”

Mnogi od nas vrlo usko gledaju na to šta je ljubav. Ponekad pomešaju ljubav i strast. Kad sve brzo plane i još brže nestane. A ljubav ako je prava, ona je trajna i duboka. To vreme pokaže... A možda najteži deo za učenje je kako probuditi ljubav prema sebi. Jer ako sebe ne ispunjavate ljubavlju, kako onda možete da je pružite drugima? Nikome ne možete dati ono što već ne nosite u sebi. Uvek je najvažnija emocija koja stoji iza vaših reči i vaših dela. A to se oseti.

Ljubav prema sebi treba da se vežba. Evo jedne lagane vežbe: Pronađite ono što vam je najlakše da volite, neka to bude drvo, cvet, kućni ljubimac, umetničko delo ili zamislite konkretnu osobu. Zatim jednostavno sedite i dajte mu svoju ljubav. Osetite ljubav u svom srcu kako se budi. Kako se toplina preliva ... Kada ste to uradili nekoliko puta, vidite da li možete da proširite deo te dragocene ljubavi na samog sebe. Svako ko ima tako dragoceni dar kao što je ta vaša ljubav sigurno je zaslužio da bude voljen.

I odlučite da se suočite sa bilo čime što vam je potrebno da se sa tim suočite, kako biste naučili sebe da volite. To je vrlo hrabar čin. Poštujte sebe zbog toga. I - volite sebe. Volite sebe. Volite sebe. To nas podučava Venera, vladar današnjeg dana. Ljubav prema sebi se uči. Ona dolazi od življenja tako da sebe ne izdajete. Ona dolazi od življenja u skladu sa svojom istinom. Od življenja u skladu sa sobom – u mislima, rečima i delima. A samo onda kad volite vi postajete najsnažnije i najmoćnije biće na svetu.

 

Za Planetu radosti Marina Petković, đotiš Konsultant

https://www.facebook.com/vedskaastrodjotis

 

 

 

Postavi komentar

Postavi komentar