Svrha današnjeg dana je “najjača motivišuća sila u univerzumu”.

Svrha današnjeg dana je “najjača motivišuća sila u univerzumu”.

Svrha današnjeg dana je “najjača motivišuća sila u univerzumu”.

Život svi započinjemo obasipani ljubavlju, plivamo u moru ljubavi , a ona pristiže sa svih strana. Ali vremenom se ta sigurnost zamagljuje. Počinjemo da sumnjamo u sebe, da se povlačimo zbog straha i gubimo tu vezu sa ljubavlju u sebi i drugima. A svima je potrebno da znaju da su voljeni i vredni ljubavi.

Verovatno vam se desilo da kad se zagledate u sebe, vidite neke svoje mane zbog kojih mislite da niste potpuno vredni ljubavi ili da zbog nečega ne možete biti savršeno voljeni. A ono što zovete manama su samo ožiljci od povreda i rana, koju ste skupljali tokom života. Koliko god bile strašni, ti ožiljci su samo nedostatak ljubavi, obavijeni oblakom tame. A tama, ma koliko strašna, nikada potpuno ne istisne iskru svetlosti. Ona nastavlja da svetluca i širi svoj sjaj.

Kada se suočite sa bilo kojom drugom osobom, možete osetiti bilo šta, od mržnje do najveće ljubavi. Možete biti privučeni ili odbijeni, možete doživeti ravnodušnost ili beskrajnu radost... Ali na višim nivoima postojanja, vi uvek srećete drugu osobu s ljubavlju. I kad doživite sebe kao duhovno biće, vi nećete prosto osećati ljubav – vi ćete postati ljubav. Odisati ljubavlju. Samim svojim bitisanjem.

Venera vladar današnjeg dana, nas uči da je samo prava ljubav nesebična i oslobođena straha. Ono se izliva na drugo biće, ne očekujući ništa zauzvart. Njena radost je radost davanja. A njena sreća - u sreći druge osobe. Ljubav je najjača motivišuća sila u univerzumu. A osoba koju volite odražava vaš lični deo univerzalne ljubavi. A kad naučite da gledate dovoljno duboko, videćete da je stvarnost samo ljubav, koja samo čeka na vas, da je u potpunosti spoznate.

Za Planetu radosti Marina Petkovic, Đotiš konsultant

https://www.facebook.com/vedskaastrodjotis

 

 

Postavi komentar

Postavi komentar