Sreća se nalazi u radu, ne u nadi

Sreća se nalazi u radu, ne u nadi.

Sreća kojoj se nadamo je odložena sreća. Ona koja je uvek tamo negde. Možda sanjamo i da nam pripada, ali nekako kao da je nedostižna.

Vera je nešto sasvim drugo. Vera je gorivo života. Ona najvažnija, vera u sebe, zaista pomera planine.

Veru u sebe možemo isto jačati. To što je prirodno nemamo zbog takvih izbora duše, lekcija, okruženja u detinjstvu, skretanja sa puta i slično, nije izgovor da se ne uspravimo i ne počnemo osnaživati sebe.

Vera u sebe jeste samopouzdanje. Kada znam da se mogu pouzdati u sebe, da sama sebe neću ispaliti, da ću sama praviti izbore koji su za mene zdravi i dobri.

Da li je jednostavno? Veoma.

Lako? Ne.

Moguće? Apsolutno!

Korak po korak. Samo jedan maleni korak ka cilju, približava me uspehu. Svaki napraviti je isprva teško, ali pruža osećaj ogromnog ličnog zadovoljstva. I ovo ponovo jača samopouzdanje.

A sećamo se, vera može pomeriti planine!

Mnogi čekamo ponekad da se steknu uslovi za nešto, da prođe leto, odmor, vikend, dođe ponedeljak, samo još ova pakla cigareta, samo još da nešto naučim. U tom čekanju nastaje bes. U tom stanju kada ne stvaramo taj isti bes se umnožava. Još ako ga potapamo nekim prividnim rešenjima, bes se taloži. Kao kada bismo u auto sipavali gorivo svakog dana, a isti ne upalimo da vozimo. Pa još kada bismo u rezervoar dodali i malo dizela, malo ulja, malo svega. Kad tad, motor će stati. Ili eksplodirati.

Još jedna metafora, kada se isprazni akumulator na autu, mi mu dajemo impuls, ali ga punimo tako što auto vozimo.

Danas imam saobraćajne metafore. 

Volja i motivacija rastu u samom radu. Uz to raste i naša sigurnost. Uz to stižu i potvrde Univerzuma, te raste i naše poverenje u život.

Dakle, iako nije savršeno uvežbana veština, piši, slikaj, vajaj, stvaraj! Vežba čini čuda!

Iako ne znaš sve o biznisu, napravi korak ka svom poslu, ako je to tvoj san. Iskustvo će te naučiti najviše, ali tvoje lično, ono u borbenoj areni.

Iako nisi oporavljen/a od pada, pokreni se, radi i ne vraćaj u mračnu sobu.

Iako nisi spremna /spreman i sigurna/siguran u sebe, zakorači, život se dešava van tvoje ljušture.

Da, tamo su strahovi, ali i veličanstveni svet slobode da budeš svoj/a i živiš ispunjeno!

Hvala, volim te

 

 

Komentari

Postavi komentar Prikaži komentare

Postavi komentar