Smuti Mandarinananas

Smuti od ananasa i mandarine može biti pravo osveženje posle napornog dana ili savršen poklon za nepca odmah nakon buđenja. Verujemo da je veoma važno da biramo za sebe hranu, koja našem telu prija. I verujemo da svako telo vrlo dobro zna šta mu je potrebno, ali i da je svaka osoba različita.  Ne postoji hrana koja prija jednako svima. Mi sa vama delimo recepte nastale iz čiste inspiracije i ljubavi prema sebi, a ovaj napitak čini da naše srce peva. Nadamo se da ćete uživati!

Od namirnica je potrebno:

  •  1 sveži ananas
  •  4 mandarine
  •  1 narandža
  •   malo vode 

Priprema:

Očistite ananas i usitnite ga. Mandarine i narandžu  iscedite koristeći cediljku za limun. Sve sastojke stavite u blender. Ukoliko volite nešto blaži ukus, dodajte malo vode.

 

Ovaj smuti je izuzetno penušav, sladak i blagog je ukusa. Ako, međutim, volite dosta slađe napitke, možete dodati i kašiku meda. Ukoliko ste za kiseliju varijantu, umesto narandže, dodajte sok od jednog limuna.

U svaki napitak se mogu dodati i chia semenke, blagog ukusa i izuzetno bogatog nutritivnog sastava. O chia semenkama možete pročitati ovde:

http://planetaradosti.rs/posts/chia-seme-tajne-lekovite-biljke

Zašto baš ananas i mandarine?

Ananas je moćna voćka sa brojnim lekovitim svojstvima. On pospešuje sagorevanje masti u organizmu, pa je odličan za mršavljenje. Sprečava pojavu upale mišića zahvaljujući enzimu po imenu bromelin. Ananas je bogat vitaminima C i B, te povoljno utiče na zdravlje kose, kože i noktiju. Sastojci ananasa povoljno utiču na snižavanje krvnog pritiska i normalizovanje funkcionisanja probavnog trakta. Ananas je veoma moćan kod upale pluća i kašlja uopšte.

Mandarina je prava riznica vitamina C i A, kao i folne kiseline i kalijuma. Ona povoljno utiče na zdravlje kože, zaceljivanje rana, ubrzava metabolizam, jača imunitet. Uz to veoma osvežava i podiže raspoloženje.

Ovakav napitak vam preporučujemo nakon napora ili kao užinu u poslepodnevnim časovima. Sigurno će vaš organizam prepoznati koliko povoljno utiču  na telo, um i duh svi sastojci ovih predivnih zdravih voćki.

Uživajte!

Voli vas vaša Planeta radosti

 

Postavi komentar

Postavi komentar