Samo veruj!

Pre nekog vremena bila sam uplašena i mislila da ne znam kako ću pronaći mir i razumevanje za ono što mi se dešava. Počelo je da jenjava osećanje straha, bura je prolazila. Još jedan od onih dana kada se nakon izazova i oluja um utišava, a ja se odlučujem za poverenje u životni proces. Danima su me sećanja na osećaje obuzimala, puštala i mogu samo reći da je u najmanju ruku bilo turbolentno. U najmanju. Tog jutra, odlučila sam se za mir. Jednostavno sam donela odluku da se svesno i odlučno krećem ka svom miru.

Meditacija i afirmacije meni pomažu u ovakvim periodima i, naravno, molitva koja se ovog jutra pretvara u moj razgovor sa anđelom čuvarom. Nekada su mi molitve zaista najlekovitije.

Molim te, Bože, daj mi snage da prihvatim sadašnje stanje i da osvestim svoju vrednost i svoju svrhu. Znam da je moja svrha da budem ono što jesam, da osluškujem svoje srce i sprovodim u delo ideje uzvišenog dela sebe. Da se trudim da čistim i osvešćujem osećaje koji me blokiraju i bude strah, a osluškujem inspiraciju i sprovodim je u akciju.

Molim te, Bože, daj mi snage da  dosegnem unutrašnji mir i da čujem mudre reči tvoje. Da uspem da osluškujem želje svoga srca i da čujem šapate anđela. Molim te daj mi snage da u sebi pronađem dovoljno ljubavi  i razumevanja za sebe, ali i sve one sa kojima se stretnem.

Nekako sam se umirila. Nakon izazovnog perioda, ponekad izbezumljenosti od straha, ovaj mir je delovao nezamisliv. Pomislila sam u sebi: „ Pa za svaku osobu koja se rodi, postoji njen anđeo čuvar i on je čuva i pazi od prvog do poslednjeg dana. Moj anđeo sigurno motri na mene i sigurno se trudi da budem dobro. Da li sam svesna da me neko čuva?

Potom sam zamolila anđela čuvara da mi pomogne da se osećam sigurno. I intuitivno osetim reči, da ne kažem da ih čujem: „Opusti se, sve je u redu. Uz tebe sam sve vreme, kao i ostali anđeli. Voljena si i sigurna i sve je dobro. Sve se dešava za tvoje najviše dobro. Bezbedna si. Iz ove situacije je potrebno da učiš, iskoristi priliku za rast. Bezbedno je da izrasteš iz ove situacije, da odrasteš.  Život je igra, život je predivan, opusti se.“

Ispunio me je toliki mir. Znam da sam vodila unutrašnji dijalog sa najmudrijim delom sebe. Znam da su ovo istine i da leže u svima nama. Samo je pitanje, tražimo li da ih čujemo ili se zadržavamo u svom strahu. Ja sam odlučila da se straha oslobodim i da ponovo osetim mir. Iz tog mira raste samo radost i ljubav.

Kako sam opustila ramena šetajući i shvatila da je sve u savršenom redu, zapitala sam se- Bože, odakle ove utešne reči dolaze, mogu li ja poverovati da nije samo moja mašta, već anđeo čuvar ili nešto više od mene mi govori da je sve dobro?

U tom trenutku, devojka sa kojom sam se mimoišla na pešačkom prelazu otkriva „ slučajno“  jaknu i na duksu joj piše TRUST (Veruj)! Sve mi je postalo jasno, moj mir je bio stvaran. Duša zna da je uvek sve savršeno dobro za nas i samo sam čula reči koje sam duboko u sebi znala sve vreme, ali nisam čula od buke u glavi i 26 horor scenarija koje je moj ego vrteo.  Hvala, hvala, hvala!

Ne morate poverovati da je uz vas anđeo čuvar da biste uspeli postići mir. Ne morate koristiti nikakve tehnike da biste utišali um. Ne morate se moliti. Ovo su bili moj načini. Molitva me opušta i što je veći izazov, osećam veći potrebu za istom. A vi za sebe samo potražite svoje načine i samo se otvorite da čujete odgovore za sebe. Budite otvoreni da sledite znakove pored puta. Budite spremni da osetite mir i oslobodite se straha. Svi mi na nivou duše, duboko u sebi, znamo da je uvek sve u redu i da za svaku situaciju postoji nagrada, iz svake možemo izrasti na duhovnom nivou i postati jači. U svakoj možemo graditi veće poverenje u životni proces i sebe i možemo videti koji se strah u nama krije. Kroz svaki izazov možemo otkriti koliko ljubavi u nama ima, a možemo spoznati ko smo. A to jeste i poenta ovog života.  Kada naiđe izazov, samo dišite svesno i otvorite se za to da dobijete odgovore. I verujte, verujte, verujte životu, verujte sebi.

Voli vas Vera

Postavi komentar

Postavi komentar