Potaz spanac

Potaž od spanaća

Ovo je ukusan, kremast i zdravi potaž. Kao što je poznato da se spanać ne podgreva, ovu čorbu treba pripremiti u količini jednog obroka.

Od namirnica je potrebno:

  • 200g briketa spanać
  • Povrće od kojeg obično pripremate čorbu, a mi smo koristili:

Paškanat, šargarepa, crni luk, celer, peršun, peršun list i pileće belo meso

  • So, biber
  • Pavlaka po želji

Priprema:

Očistite povrće i skuvajte klasičnu supu ili čorbu. Kada je gotova, izblendirajte povrće i dodajte brikete spanaća. Kuvajte još desetak minuta. Služi se uz kašiku pavlake.

Ova supa je pripremljena na sledeći način:

Opere se luk sa ljuskom i zapeče na ringli. U veću šerpu se stavi očišćena šargarepa, paškanat, peršun, celer i belo meso. Nalije se vodom i doda zapečeni luk. Kuva se dok se svo povrće dobro ne skuva.

Kada je gotovo, izblendira se povrće, meso se može iseckati i deo supe se prokuva sa briketima spanaća ili sa svežim spanaćem. Jede se toplo i služi uz kašiku pavlake.

Nama je veoma prijala ova čorba, a nadamo se da će i vama.

Voli vas Vera i vaša Planeta radosti

 

 

Postavi komentar

Postavi komentar