Plavi kalcedon

Kalcedon može biti različitih boja, međutim ovaj tekst govori o plavom kalcedonu. Ovaj kamen stimuliše grlenu čakru i podstiče izražavanje istine, kreativnost i slobodu mišljenja.

 

BOJA:  Bela, ružicasta, plava, crvena, sivkasta
IZGLED:   Providan ili mat, ponekad na pruge, svih veličina, često se viđa kao geoda ili mali, kotrljani kamen
UČESTALOST: Uobičajen

IZVOR:   SAD, Austrija, Česka, Slovačka, Island, Meksiko, Britanija, Novi zeland, Turska, Rusija, Brazil, Maroko

 

SVOJSTVA: Plavi kalcedon donosi verbalnu veštinu, poboljšava komunikacijske veštine, kako govora tako i slušanja. Stimuliše i sposobnost učenja stranih jezika.  Inspiriše na kreativan rad, otvara nas za nove ideje i za prihvatanje novih situacija i promena. Budi osećanje velikodušnosti i dobronamernosti. Olakšava konstruktivnu introspekciju. Pomaže da se izgradi vera u sebe i samopouzdanje. Stvara otvorenu i entuzijastičnu ličnost. Raspršuje negativne misli, emocije i snove, i melanholiju pretvara u radost. Dovodi osećanja i duh, um, telo u harmoniju. Olakšava da se u budućnost gleda sa optimizmom. Može da pomogne prenošenju misli i kod telepatije

LEČENJE: Kalcedon je odličan za lečenje problema sa grlom, voljom, izražavanjem, kod govornih poteškoća. Čuva od slabosti i melanholije podstičući volju i povećavajući fizičku energiju, a uz to deluje umirujuće. Ublažava efekte demencije i senilnosti. Dovodi u balans telo, osećanja, duh i um. Leči krv, vaskularni sistem, oči, slezinu, žučnu kesu, kosti.  Jača imuni sistem. Snižava temperaturu i krvni pritisak. Pročišćava rane. Leči pluća i respiratorne organe. Pomaže kod dojenja i povećava majčinski instinkt.

POLOŽAJ:   Kalcedon treba nositi ga oko vrata, na prstima, na kopči kaiša, ili staviti na odgovarajuće mesto, posebno preko organa i u dodiru sa kožom. Odgovara grlenoj čakri.
Čisti se  pod tekućom vodom, a obnoviće energiju pored ametista.

AFIRMACIJE: Ja volim i prihvatam sebe. Slobodno izražavam svoje mišljenje i svoje emocije. Dozvoljavam svojoj kreativnosti da se izrazi slobodno. Ja verujem sebi i sigurna sam u sebe, mir i radost sui prirodno stanje moga bića.

Svaki kristal ima svoje energetsko polje i može pomoći da dobijemo uvide ili čak iscelimo neki deo sebe. Podsećamo vas samo da je svaki kristal samo pomoć i podsetnik da ostanemo u sadašnjem trenutku i da ostanemo u dobrim mislima, na dobrim frekvencijama. Samo posedovanje nekog kamena ne donosi promene u životu, bitna je svest i bitno je preduzeti nešto na polju u kojem očekujemo promene. Želimo vam sjajne spoznaje i obilje svakog dobra.

 

Voli vas vaša Planeta radosti

 

Postavi komentar

Postavi komentar