Osvežavajući umak

Umak od pavlake nastao je slučajno i u trenutku inspiracije i ljubavi. Veoma je lepa kombinacija, a ukus intenzivan i osvežavajući.

Od namirnica je potrebno:

Količina je za dve osobe

  • Polovina velike kisele pavlake
  • 1 čen belog luka
  • ¼ manjeg crvenog luka
  • Par sitnih kiselih krastavčića
  • Malo ceđenog limuna
  • 1 kašika chia semenki
  • Sveži peršun
  • So, biber, beli luk u prahu

 

Priprema:

Sitno iseckati beli luk, crveni luk, peršun  i kisele krastavčiće. U kiselu pavlaku dodati so, biber, beli luk u prahu, chia semenke i malo limunovog soka. Izmešati i dodati iseckane sastojke. Sve zajedno sjediniti.

U ovaj umak možete dodati i sitno rendanu manju šargarepu. Ono što ga čini posebno nutritivno bogatim namazom jesu chia semenke. Više o benefitima ove sjajne namirnice možete pročitati na našem sajtu. Evo linka:

http://planetaradosti.rs/clanci/chia-seme-tajne-lekovite-biljke

Ovaj umak se može sjajno kombinovati sa mesom, testeninama, palačinkama od zrna heljde, hlebom.

Ako ste na režimu hrono ishrane, prilagodite sastojke ovom režimu i jedite umak samo za doručak.

Spoj svih sastojaka ovog recepta je veoma osvežavajući i podseća na proleće i na prolećne salate. Osvežava i pravi dobar balans sa zdravim pecivom, svežim salatom od rendane šargarepe i odličan je namaz za sendviče bilo koje vrste.

 

Provereno se odlično slaže uz palačinke od zrna heljde, a na ovom linku možete naći recept za ovo zdravo i ukusno jelo:

http://planetaradosti.rs/clanci/kuvana-heljda-u-neobi%C4%8Dnim-pala%C4%8Dinkama

Ostavljamo vam link i za recept za zdravi i ukusni hleb, Hleb radosti:

http://planetaradosti.rs/clanci/hleb-radosti

I ovakav umak može biti i odličan dresing za bilo koju svežu salatu- Jedan od naših predloga je upravo salata uz koju bi se sjajno slagao ovaj spoj ukusa:

http://planetaradosti.rs/clanci/salata-vitaminska-rapsodija

 

Mi verujemo da je veoma važno hraniti se zdravo. Za svakog pojedinca ovo znači nešto sasvim drugo. Ukoliko vam prijaju mlečni proizvodi ili ste navikli na kupovne dresinge i umake, ovaj recept će vas uveriti da je najbolje da pripremate sami ove sjajne dodatke jelima. Jednostavno je, ne traži mnogo vremena, a svakako ćete uživati u gozbi za vaša nepca.

Uživajte!

Voli vas vaša Planeta radosti

 

 

Postavi komentar

Postavi komentar