Lazanja spanac

Lazanja od spanaća

Ovo su veoma ukusne lazanje i odlične su za sve one su koji nisu preveliki ljubitelji mesa ili, pak, jednostavno vole povrtne varijante.

Za ove lazanje od namirnica je potrebno:

  • 1 pakovanje lazanja
  • 1 pakovanje briketa od spanaća (450g)
  • 1 pavlaka
  • 1 crveni luk
  • 5 čenova belog luka
  • bosiljak
  • so, biber i beli luk u prahu
  • parmezan

Za bešamel sos je potrebno:

  • 2 kašike kokosovog ulja (može i drugo ulje i tada se koristi vise ulja)
  • 1 šolja mleka (može i voda)
  • par kašika brašna ( mi smo koristili speltino brašno)
  • so, biber, bosiljak, beli luk u prahu

 

Priprema:

Pripremiti klasičan bešamel sos tako što se na zagrejanom ulju proprži brašno i nalije polako mleko. Umesto mleka može se koristiti i voda. Kada se dobije tečna struktura sosa, dodaju se svi začini u količini koja odgovara vašim afinitetima. 

U drugom tiganju se proprži sitno seckani crveni luk, beli luk sa malo soli i briketima spanaća. Sve izdinstamo par minuta, i dodamo se začine. Kada sklonimo sa ringle, umešamo kiselu pavlaku.

Lazanje se ređaju u dubokoj manjoj posudi ako želite da imaju više slojeva ili u plitkoj, a većoj tepsiji, gde će biti nešto tanje. Ređamo sloj bešamel sosa, red pločica za lazanje, red sosa od spanaća. Na samom vrhu, poslednji red lazanja se premaže sa malo bešamel sosa, pavlake i pospe se parmezanom.

 

Ove veoma ukusne lazanje se služe uz dosta rendanog parmezana, a mogu se jesti i hladne i uz kašiku kisele pavlake.

 

Sve recepti su nastali u kuhinnji Planete radosti i nadamo se da vam se i ovaj dopada.

Ukoliko budete pripremili ove lazanje, javite nam u komentaru ispod teksta da li vam se dopadaju. 

 

Puno vas voli Planeta radosti

 

 

Postavi komentar

Postavi komentar