Letovanje

Kada ti poverenje u život donese all inclusive paket na letovanju

Prošle godine smo odabrali letovanje na ostrvu Majorka, u mestu Magaluf. Prilike su dozvolile da se podigne standard i da se za letnji odmor odvoji više novca nego uobičajeno. Isplanirali smo koliko ćemo potrošiti i uplatili, ipak, jednu od povoljnijih ponuda. Imali smo dogovor sa našim dragim prijateljem, koji živi u Engleskoj, da se na Majorci sretnemo i provedemo nekoliko dana zajedno. Obavestila sam ga o tome u kom ćemo hotelu biti i on je pronašao smeštaj udaljen 1 km od nas. Kazao mi je da je kasno počeo da traži sobu i da je to što je odabrao bilo najprikladnije i najbliže.
Za mene je ovo putovanje bilo lepo, ali ujedno i izazovno. Odlučila sam se da brige prepustim nečemu većem od sebe. Da se opustim i prepustim toku života. Osluškujem svoje srce i pratim znake. Dosta sam se molila. To me je držalo u sadašnjem trenutku, daleko od filmova u glavi. I uspela sam da zaista mirna krenem na put. Sa apsolutnim poverenjem. A darovi života bili su veličanstveni! Sada se mnogi pitaju kako to da neko ide na takvo letovanje, a ima ujedno i izazove? To je zbog toga što sećanje na osećaje obuzme ponekad i ljude na najluksuznijim plažama, hotelima, putovanjima. Obuzima siromašne i bogate, obrazovane i neškolovane, stare i mlade. Za mene je ovo bio izazovan period, ma gde da sam bila, ali se odlučih da verujem životnom procesu, nagrada Univerzuma je bila neverovatna! Odluka da sve svoje brige prepustim Univerzumu me je odvukla od ideje da išta očekujem. Nisam mogla da pretpostavim kako će izgledati ovo putovanje. Kada smo sleteli, nakon veoma lepog i udobnog leta, ušli smo u autobus i krenuli do našeg hotela. Vodič nam je saopštio kako su u našem hotelu napravili duple rezervacije, te za nas nema mesta u odabranim sobama. Obaveza hotela je da u tom slučaju nađe jednako kvalitetan ili bolji smeštaj. A nas je ovoga puta, Univerzum častio all-inclusive paketom. Zbog pretrpljenog stresa. I smestili su nas u rizort sa 4 umesto 3 zvezdice. Sva hrana i svo piće besplatno, kao i brojne aktivnosti u okviru kompleksa. Na samo minut od mora. U predivnom ambijentu. Tri bazena. Savršen pogled na plažu. Neverovatno! Moje biće se smejalo. Bože, kako je lepo biti opušten i prepustiti sve Univerzumu, moja logika ovo ne bi nikada smislila! Ne ovako savršeno. I javim ja našem prijatelju da su nas premestili u drugi hotel i da, pošto ja ne znam u kome je on uplatio, pronađe na google mapi koliko smo udaljeni, a da se možemo naći odmah nakon večere. Ispisujem naziv rizorta u poruci.
-Ding-ding- nova poruka na viberu. Otvaram i čitam: ’’Dušo, mi smo u istom hotelu!!!’’ Wow, wow, wow! Ko bi to bolje smislio od samog života!
-Ding-dig: ’’Na kom ste spratu?’’ - Odgovaram: ’’Na sedmom.’’
-Ding-ding: ’’Lol. I ja isto. Koji broj sobe?’’ Odgovaram i shvatamo da smo smešteni soba do sobe, delimo terasu! Bože, kakve divote i koliko se stvari odvijaju savršeno i sinhronizovano kada se prepustimo toku života i uživamo! Kako sve ovo može biti slučajno? Kako je moguće da su dve rezervacije sa dva različita računara, jedna napravljena u Engleskoj i van ikakvog aranžmana i druga preko srpske agencije, a načinjana za sasvim drugi hotel. I baš se nas četvoro nađemo udaljeni debljinom jednog zida. Naravno da smo se proveli savršeno i da su nas ushićenje i radost svakodnevno obasipali novim darovima. Od svežeg ananasa i divnih voćkica za doručak, divne ukusne zdrave hrane, do obilazaka veličantvenih predela ovog raja na zemlji. Da li je bilo izazova? Itekako ih je bilo, ali je naše poverenje zaista sada moglo biti još veće, jer nakon takvih potvrda, sumnje nestaju zauvek. Sve je dobro!
Nakon ovog teksta, ima li mesta pitanju jesu li čuda moguća? Samo treba verovati!

Voli vas Vera i Planeta radosti

Postavi komentar

Postavi komentar