Jutarnji rituali u 7 koraka

Dobri rituali i zdrave navike dovode do rezultata. Možete li zamisliti da se budite svakog jutra sa neograničenom količinom energije? Šta ako biste promenili svoj stav i reakcije svakog dana, tako da počnu da se pojavljuju bolje prilike u vašem životu?

Fenomenalni DruKanole (DrewCanole), autor You Tube kanala FitLifeTV, MindsetMonday, u svojim videima govori o tome šta je uticalo na tranformaciju njegovog života, iz pukog preživljavanja do apsolutnog uživanja u svim iskustvima. U nastavku ćete čitati o njegovim jutarnjim ritualima i o tome šta bi nam posavetovao da uključimo u redovnu praksu, kako bismo imali više energije tokom dana.

Šta ako biste se budili svakog jutra sa neograničenom količinom energije? Šta ako biste promenili svoj stav i reakcije svakog dana, tako da počnu da se pojavljuju bolje opcije u vašem životu? I da se ostvari ono što zaista želite? Šta ako biste bili inspiracija za ljude u vašoj kancelariji ili domu?

Ispričaću vam kako ja započinjem svoj dan i koji su to jutarnji rituali koje praktikujem.

 

Imao sam mentora ranije, koji mi je rekao ’’ Dru, kako počinje tvoj dan, tako počinje ostatak tvog života’’I tako, dan po dan, kada ste dosledni i svakodnevno radite stvari koje vode do rasta, promeniće se sve u vezi sa vašim životom.

  1. Zahvalnost. Moj jutarnji ritual kreće veče pre i želeo bih da vas ohrabrim da činite isto. Dakle, ja pre nego što odem na spavanje, radim nešto što je od izuzetne važnosti. Ja imam ovu dugačku brojanicu i pre nego što zaspim, dodirujući svaku perlicu, izgovoram na čemu sam zahvalan. Ako sam imao loš dan, onda obrnem još jedan krug i pronađem duplo više razloga za zahvalnost. Zahvalnost vas povezuje sa sadašnjim trenutkom.Ne živite u prošlosti, ne živite u budućnosti, vi ste ovde i sada. A šta se događa kada ste prisutni ovde i sada, počinjete da se nalazite ljudima, da ih slušate, i to ne ušima, već svojim srcem. Potom ako ih dobro čujete, možete mnogo bolje da ih posavetujete, ako ste trener, terapeut, majka, otac, ili šta god da radite, možete biti više uključeni.

  2. Određivanje najvažnijeg zadatka. Druga stvar koju radim pred spavanje,  odlučim koja su to tri zadatka bitna za mene sledećeg dana. Moj prijatelj Karl mi je jednom rekao- Zapiši na papiru 3 stvari koje želiš da obaviš sutra pre podneva. Bitno je da odmah ujutru završimo tri najbitnija zadatka, tri stvari, koje će imati najveći uticaj na naš život.

  3. Pisanje scenarija. Treća stvar koju radim pre spavanja, a zaista utiče na kvalitet mog života, jeste pisanje scenarija za sledeći dan. Ovo ne radim svako veče, ali onda kada to učinim, zaista menja moj svet. Ja imam dnevnik i u njemu zapisujem kako bih želeo da sledeći dan izgleda. Pišem kao da smišljam scene filma. Ako imam važan sastanak, ja napišem ono što bih želeo da se dogodi na tom sastanku. Šta ako bih vam rekao da se nebrojeno puta desilo da se u mojoj realnosti odvijao scenario sastanka, razgovora ili bilo kog događaja onako kako sam ga osmilio veče pre, od reči do reči. Ovo je moćno! Kada spavate, vaš podsvesni um počinje da dekodira ono što ste uradili pre nego što ste legli da spavate. Energetska frekvencija koju emitujemo pre spavanja priziva za nas bolje životne mogućnosti narednog dana, meseca, narednih deset godina. Doslednost je ovde ključ.

  4. Uzimanje dovoljno tečnosti. Ujutru po buđenju popijem 1l-1,5l vode. Ovo je ključna stvar. Tokom noći naše telo dehidrira. Voda je veoma bitna za sve mitohondrije u našem telu i pokreće energiju.

  5. Vežbanje. Nakon toga, odlazim u teretanu i vežbam. Ono što meni prija ujutru je vežbanje oko 45 minuta do sat. Ako nemam toliko vremena, vežbam 15-20 minuta u hotelu, ukoliko putujem, ali je obavezno da se krećem. Ako nemam vremena da dižem tegove u teretani, što obično volim da radim, onda radim nešto da pokrenem svoj limfatički sistem- ili vežbam Či gong ili praktikujem cupkanje sa ispruženim rukama, kako bih pokrenuo ispiranje limfatičnog sistema, koje dovodi do podizanja imunog sistema.

  6. Meditacija i zahvalnost. Ujutru odvajam 10 minuta za meditaciju. To je za mene nekako magičan broj, kada zatvorim oči i samo budem, dišem. Kada sam prvi put to radio samo sam se fokusirao na svoj dah. Duboko udahnem, pre izdaha zadržim dah sekund-dva i, ta pauza, ta tišina, neki kažu, jeste trenutak kada se povezujemo sa Bogom, sa izvorom, a u tom prostoru dobijamo ideje. Nakon meditacije, zapisujem koje su to stvari na kojima sam zahvalan i koje iščekujem sa entuzijazmom.

  7. Učenje. Morate učiti. Ja svakoga dana učim pola sata do sat. Učim o nečemu što me interesuje, može biti spiritualnog karaktera, iz oblasti ličnog razvoja, nešto što će učiniti da porastete kao osoba. Dok rastete kao osoba, ohrabrujem vas da znanje delite sa drugima, jer kada delite, tada zaista učite. Čuli ste izreku da učitelj uči najviše. Nauče nešto, podele sa decom i onda znaju. Odaberite knjige koje vas uzbuđuju, za kojima osećate strast, nešto što će da vas podigne i probudi u vama entuzijazam. Klonite se vesti, ogovaranja, romantičnih romana ranom zorom, koncentrišite se na lični razvoj i na rast vaše ličnosti, jer to je najbolja investicija.

 

’’Ne zaboravite, zajedno smo u ovome!’’ – DruKanole

Preuzeto saYou tube kanala https://www.youtube.com/watch?v=OaF_sph4k7Y

Za vas pripremila i prevela Planeta radosti.

 

 

Postavi komentar

Postavi komentar