Jagode i spanać, to su srca dva!

Ideja za ovu egzotičnu salatu je nastala iz potrebe da se jelo učini interesantnijim. Pripremala sam smuti u koji sam stavila beby spanać, jagode, bananu, narandže... Videvši spanać u činiji sa jagodama palo mi je na pamet da bi ova kombinacija išla sjajno kao salata i nisam pogrešila.

 

Za ovu salatu je potrebno:

  • 100g baby spanaća
  • 100g sekcanih jagoda
  • 1 kašika chia semenki
  • Malo soli
  • Malo limunovog soka
  • Može, i ne mora, malo ulja od lanenog semena

Priprema:

Sve sastojke oprati, iseckati i pomešati. Može se jesti i kao posle podnevna užina.

 

Posebnoj hranljivosti ove salate doprinose chia semenke, o kojima  možete čitati na ovom linku:

http://planetaradosti.rs/clanci/chia-seme-tajne-lekovite-biljke

Uživajte u ovoj salati i ostavite komentar da li vam se dopada.

 

Mi hranu doživljavamo kao gorivo, ali i uživanje. Biramo one namirnice i kombinacije koje nama lično veoma prijaju. Ne propagiramo da se voće ubacuje u slane obroke, već se nama ova salata dopada kao užina. I odgovara nam. Možemo samo da vam kažemo da je iznenađujuće ukusna.  Vi je možete jesti u vreme u koje mislite da će prijati vašem telu.

Naše uverenje jeste da je svako telo savršeno i posebno i da svakoj osobi prija određena vrsta hrane, odnosno način ishrane, dok joj određena hrana ne prija. Verujemo da telo samo diktira pravac u kome se treba kretati  u smislu navika u ishrani, te je naš jedini savet da osluškujete potrebe svoga tela i pratite kako se osećate i koliko energije imate nakon što određenu hranu pojedete.

Hrana je ljubav. Kada pažljivo biramo šta ćemo jesti, mi sebi na taj način poručujemo da smo voljeni i zbrinuti. Briga o umu i duhu je veoma važna, ali je za izbalansiran život neophodno brinuti i o telu.

Zato, osluškujte sebe i podarite sebi ono što je za vas najbolje.

Voli vas vaša Planeta radosti

 

Postavi komentar

Postavi komentar