Gorski kristal

Gorski kristal je moćni kamen, koji služi za univerzalno energetsko čišćenje svih nivoa, od životnog prostora do mentalnog i emotivnog nivoa.

BOJA: Proziran, beličasti
IZGLED: Svih veličina, često grozdovi. Spicasti, upadljivi, mlečni.
UČESTALOST:  Lako dostupan

IZVOR:  Širom sveta

SVOJSTVA: Gorski kristal je univerzalan kamen za energetsko čišćenje svih nivoa, od fizičkog prostora u kome boravimo, preko našeg fizičkog tela, svih organa, do emotivnog i mentalnog nivoa. Od svih kristala, on najviše pojačava energiju i isceljenje, a sve zbog svoje spiralne forme.  On absorbuje, otpušta i reguliše energiju i otklanja blokade. Pretvara negativnu energiju u pozitivnu, pojačava dejstvo svih ostalih kristala. Na duhovnom nivou, ovaj kristal podize energiju do najviseg mogceg nivoa.Budući da propušta sve boje, deluje na svim nivoima. On je poput prirodnog komjutera, predstavlja duhovnu biblioteku koja čeka da neko uđe u nju. Kvarc ima sposobnost da razgradi karmičko seme. Pojačava natčulne sposobnosti i povezuje nas sa našom duhovnom svrhom. Kada se koristi u meditaciji, kvarc otklanja smetnje. Gorski kristal je najefikasniji prijemnik za programiranje.
Na mentalnom nivou, on potpomaže koncentraciju i otključava pamćenje.

LEČENJE: Njegova lekovitost je dokazana. Gorski kristal je vrhunski iscelitelj i može da se koristi za bilo koje stanje. On radi na nivou vibracije prilagođene energetskim zahtevima osobe kojoj je isceljenje potrebno ili koja započinje duhovno putovanje. Energiju dovodi do najsavršenijeg mogućeg stanja tako što doseže do samog korena problema, uzroka bolesti. Stimuliše imuni sistem i dovodi telo u ravnotežu. Odličan je za umirivanje opekotina. Gorski kristal harmonizuje sve čakre i usklađuje suptilna tela. Pogodan je za krvne sudove, za srce, stabilizuje krvni pritisak. Pročišćava i jača organe i povezuje fizičku dimenziju sa umom. Nosi u sebi belu svetlost, odnosno propušta sve boje duge. On pojačava dejstvo svih ostalih kristala. Kada su akupunkturne igle presvučene kvarcom, efekat se pojačava za deset odsto.

 

POLOŽAJ:  Staviti gde je potreban.  

Kada se energetski zaprlja, čisti se vodom, a regeneriše na suncu do dva sata.

Osim prozirnog, kvarc može biti i drugih boja:

Plavi kvarc stišava strah i pomaže komunikaciju sa drugima. Smiruje um, pomaže da razumete svoju duhovnu prirodu i budi nadu. U lečenju, koristan je za organe u gornjem delu tela. Plavi kvarc čisti krv i jača imuni sistem. Odgovara grlenoj čakri.

Zlatni iscelitelj (prirodno obložen upadljivo žutom bojom) olakšava duhovnu komunikaciju na velikoj distanci, pa čak i između svetova, i pojačava isceljenje na svim nivoima.
 

Zeleni kvarc otvara i stabilizuje srčanu čakru. Preobražava negativnu energiju u pozitivnu, inspiriše , budi kreativnost i balansira endokrini sistem.

Svaki kristal ima svoje energetsko polje i može pomoći da dobijemo uvide ili čak iscelimo neki deo sebe. Podsećamo vas samo da je kao i svaki kristal, gorski kristal samo pomoć i podsetnik da ostanemo u sadašnjem trenutku i da ostanemo u dobrim mislima, na dobrim frekvencijama. Samo posedovanje nekog kamena ne donosi promene u životu, bitna je svest i bitno je preduzeti nešto na polju u kojem očekujemo promene. Želimo vam sjajne spoznaje i obilje svakog dobra.

 

Voli vas vaša Planeta radosti.

 

Postavi komentar

Postavi komentar